open-navfaktor-logo
search
Treće poluvrijeme
Isplivao skandal: Reprezentativac Srbije se usred EURO-a tukao u minhenskoj kafani
AUTOR: Faktor
27.06.2024. u 18:21
get url
text
Reprzentacija Srbije
Reprzentacija Srbije
FOTO: Anadolija
Ne stišava se bura u srbijanskim medijima poslije eliminacije Orlova sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj.
Po povratku reprezentivaca Srbije u domovinu mediji su objavili skandal u kojem je sudjelovao golman Vanja Milinković - Savić.
Telegraf javlja da je Milinković . Savić bio vinovnik incidenta u jednoj kafani u Minhenu u kojoj se potukao s navijačem.
Sve se, navodno, dogodilo između utakmica sa Slovenijom i Danskom, baš onda kada je Dragan Stojković Piksi igračima dao slobodan dan. Selektor je rekao da su se igrači poslije toga vratili raspoloženi, da su ga proveli sa porodicama, ali neki su odlučili da se za meč sa Danskom "pripremaju" u kafani.
Telegraf piše da je čuvar mreže posjetio lokal u kojem često nastupaju muzičari iz Srbije i regiona i koji posjećuju ljudi sa ovih prostora.
Jedan srbijanski navijač mu je u jednom momentu dobacio "Šta ćeš ti ovdje? Treba da budeš u karantinu, a ti piješ!" Vanji se to nije svidjelo, opsovao je navijača, krenuo ka njemu, a onda ga i udario! Ubrzo je reagovalo osiguranje kafane, a u sve se umiješao na kraju i vlasnik lokala.
Vlasnik kafane u Mihenu ispričao da je Milinković-Savića osiguranje nije prepoznalo i nisu htjeli da ga puste unutra jer je bio u šorcu reprezentacije, što je njega naljutilo i došlo je do čarki.
- Ja sam se ubrzo umiješao, uhvatio sam ga za ruku i rekao da ulazi sa mnom, ali je on to odbio. Sve se desilo u bašti lokala. Šta su mu dobacivali i šta su međusobno govorili ja nisam čuo. Drago mi je da smo na kraju sve riješili - rekao je gazda lokala u Minhenu.
Vanja Milinković - Savić je tri utakmice EURO-a ispratio s klupe, s obzirom na to da je "jedinica" u reprezentaciji Srbije rezervisana za Predraga Rajkovića.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.