open-navfaktor-logo
search
Rok sve bliže
Kada će FSBiH donijeti odluke o licencama za Evropu i bh. elitu?
AUTOR: Autor: Faktor/S. Š.
23.04.2024. u 20:51
get url
text
Fudbalska sezona ulazi u završnicu. Neizvjesno je u borbi za titulu i Evropu, ali i za opstanak.
Praktično tek dvije ili tri ekipe mogu igrati bez pritiska, dok se svi ostali za nešto bore.
A uporedo sa isčekivanjem raspleta na zelenom terenu očekujemo i vijesti iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o tome koje ekipe će dobiti licencu za nastup u bh. eliti i naredne sezone, ali i licencu za Evropu.
Prema ranijoj odluci Izvršnog odbora FSBiH sjednica Prvostepene komisije za licenciranje mora biti održana do 30. aprila, a prema informacijama koje ima Faktor to će vjerovatno biti do kraja ove sedmice.
Nakon toga, ukoliko neki klub ne dobije licencu imat će pravo žalbe Drugostepenoj komisija, koja će se eventualno i po potrebi sastati najkasnije do 31. maja 2024. godine.
Klubovi iz Prve lige FBiH i Prve lige RS-a koji izbore plasman u bh. elitu imat će rok da do 28. maja dostave dokumentaciju za vanrednu primjenu sistema licenciranja, a provođenje vanredne primjene sistema licenciranja klubova radi ulaska klubova iz nižeg ranga takmičenja u Premijer ligu BiH od administracije za licenciranje klubova FSBiH bit će moguće najkasnije dan prije održavanja žrijeba za predstojeću sezonu takmičenja Premijer lige BiH.
Treba naglasiti kako su klubovi u posljednje vrijeme maksimalno angažovani na proces licenciranja. Podsjetimo, prošle godine samo Leotar nije dobio na Prvostepenoj komisiji, ali se žalio i dobio je licencu na Drugostepenoj komisiji.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.