open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Zasjedala Apelaciona komisija FSBiH: Poznata konačna odluka o FK Sarajevo
AUTOR: Faktor
22.04.2024. u 18:02
get url
text
Sjednica Apelacione komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je u ponedjeljak u prostorijama bh. kuće fudbala.
Na sjednici je razmatrana žalba FK Sarajevo na odluke Disciplinske komisije FSBiH od 27. marta 2024. godine u vezi sa dešavanjima tokom revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena od strane igrača domaćeg tima.
FK Sarajevo, te predstavnici kluba Ismir Mirvić i Senijad Ibričić su podnijeli žalbe na sljedeće odluke Disciplinske komisije FSBiH:
- FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem tri boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58, 59, 61. i 66 Disciplinskog pravilnika FSBiH.
Predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od godine i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika FSBiH.
Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od sedam mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika FSBiH.
Apelaciona komisija FSBiH donijela je odluku da se predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić kažnjava zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od godine, koja se neće izvršiti ukoliko se u roku od šest mjeseci ne počini novi prekršaj (uvjetno kažnjavanje), te novčanom kaznom od 1.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika FSBiH.
Ostale odluke Disciplinske komisije FSBiH se potvrđuju u cijelosti - saopćeno je iz FSBiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.