open-navfaktor-logo
search
Pravilnici jasni
Kakvu kaznu očekuje Olimpik za istupanje iz PLBiH, hoće li Vukovi "preživjeti"?
Fudbalski klub Olimpik istupio je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a iz redova sarajevskog tima poručili su kako neće igrati preostala dva susreta elitnog razreda našeg fudbala.
21.05.2021. u 16:03
get url
text

VEZANI TEKST - FK Olimpik istupio iz Premijer lige BiH!

Prema Pravilniku o fudbalskim takmičenju FSBiH preostala dva meča Vukova bit će registrovana službenim rezultatom (3:0) u korist njihovih protivnika (Krupa i Sarajevo).

S druge strane dosadašnji rezultati bit će potvrđeni i neće se mijenjati.

- U slučajevima kada se klub rasformira, prestane sa radom ili odustane od takmičenja u toku proljetne polusezone, sve njegove do tada odigrane utakmice registrovat će se postignutim rezultom, a sve utakmice koje su naredne po rasporedu registrovat će se po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika - piše u Članu 63. Pravilnika o fudbalskim takmičenju FSBiH.

Istim Pravilnikom je naglašeno da će klub koji odustane od takmičenja svojom krivicom, što je u ovom slučaju Olimpik, snositi i disciplinske posljedice prema odredbama Disciplinskog pravilnika FSBiH. A ova kazna je zaista žestoka!

- Klub, koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, bit će kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od šest do 12 negativnih bodova - piše u Članu 64. Discplinskog pravilnika FSBiH.

Pitanje je hoće li Vukovi "preživjeti", odnosno hoćemo li i narednih godina gledati Olimpik kakvog sada poznajemo. Ili će "izroniti" neki drugi Olimpik ili Olimpic, koji će od najniže lige krenuti od nule, bez ikakvih dugova...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.