open-navfaktor-logo
search
Srđan Grahovac
Kapiten Borca i bivši reprezentativac BiH: Pobjeda za našu nastradalu braću na Kosovu
Srđan Grahovac, kapiten Borca, pobjedu Banjalučana na Pecari protiv Širokog Brijega posvetio je "nastradaloj braći na Kosovu".
27.09.2023. u 21:58
get url
text

- Znali smo šta nas čeka, prava derbi utakmica, za prvo mjesto Znali smo šta nam je za činiti. Na vrijeme smo zabili golove, odlično smo stajali na terenu. Vidjelo se da dišemo kao jedan. Momci su izgarali jedan za drugog, to nam se vratilo ovom pobjedom i sad smo na prvom mjestu. Borac je tamo gdje svi želimo da budemo. Prvenstvo je dugo, uhvatili smo pozitivan niz i mislim da se dižemo iz utakmice u utakmicu - rekao je bivši reprezentativac BiH pa zaključio.

- Iskoristio bih priliku da pobjedu posvetimo našoj nastradaloj braći na Kosovu. Naše misli i osjećanja su uz njihove porodice.

Igrači Borca su utakmicu igrali s crnim trakama oko ruke.

I navijači Borca su u finišu meča, po izlasku sa tribina uzvikivali političku parolu "Kosovo je srce Srbije".

VEZANI TEKST - Zbog čega su igrači Borca u Širokom Brijegu nosili crne trake?
 

Vlada bh. eniteta RS proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog "tragičnih dešavanja na Kosovu".

U Banjskoj, na sjeveru Kosova, gdje većinski žive Srbi, 24. septembra ujutro u pucanju naoružanih Srba koji su blokirali cestu poginuo je jedan kosovski policajac, dok je jedan povrijeđen.

Naoružanu grupu, koja se sklonila u manastir Banjska i njegovu okolinu, opkolila je kosovska policija, a sukobi su nastavljeni na tom području tokom dana.

U akciji u Banjskoj ubijena su najmanje tri napadača, a privedeno je šest osoba, među kojima su dva napadača i četiri osobe koje su radiovezom podržavale napad.

Kosovski premijer Albin Kurti objavio je da je do zuba naoružana grupa od oko 30 ljudi, koje je opisao kao profesionalnu terorističku/kriminalnu strukturu, napala kosovsku policiju i da smatra Srbiju odgovornom za incident.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla saopćio je da je jedan od trojice naoružanih srpskih napadača, terorista, ubijenih u nedelju i Bojan Mijailović, tjelohranitelj šefa Bezbjednosno-informativne agencije u Srbiji (BIA) Aleksandara Vulina.

Istakao je da je Srbija kao država u potpunosti uključena u ovaj napad na Kosovo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.