open-navfaktor-logo
search
Pogledajte fakture
Koliko je FSBiH plaćao noćenje u hotelu za anonimusa iz Beograda?
Marko Miličić jedan je od savjetnika predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH).
04.10.2021. u 18:32
get url
text

Kao potpuni anonimus u svijetu fudbala sa adresom u Beogradu, Miličić ima potpisan ugovor sa FSBiH o "intelektualnom savjetovanju". To će Fudbalski savez BiH koštati 30.000 KM.

VEZANI TEKST - FSBiH za "intelektualni rad" savjetnika Vice Zeljkovića plaća 30.000 KM?
 

- Gospodin Miličić je moj savjetnik za ekonomska pitanja i mislim da ja kao predsjednik Saveza imam puno pravo da formiram svoj tim onako kako ja mislim da treba - odgovorio je na pitanje o izvjesnom Miličiću Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, u emisiji Plenum na FTV-u.

Prema dokumentima koji su procurili u javnost, Miličić je ugovor sa FSBiH potpisao 2. jula 2021. godine. I prije toga je redovno putovao sa delegacijom FSBiH, redovno dolazio na okupljanja reprezentacije BiH, bio rame uz rame s prvim čovjekom Saveza.

Tako je, prema fakturi koja stigla na adresu Faktora, Miličić u junu proveo tri noći u sarajevskom Swissotelu, a račun u iznosu od 767,36 KM ispostavljen je Fudbalskom savezu BiH.

FSBiH je boravak aktuelnog predsjednikovog savjetnika u centru Sarajeva 1. juna 2021. godine platio 261,20 KM, a 7. i 8. juna dodatnih 506,16 KM.

Fakture isporučene FSBiH

Miličić tada, barem prema ugovoru, nije "intelektualno savjetovao" FSBiH, a ostaje pitanje zbog čega je onda krovna kuća bh. fudbala plaćala njegov boravak u hotelu.

Odgovor smo pokušali dobiti u više navrata od generalnog sekretara Adnana Džemidžića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.