open-navfaktor-logo
search
Veznjak Fenera
Ni Krunić neće doći na okupljanje reprezentacije BiH?
AUTOR: Faktor/Sportsport.ba
27.05.2024. u 22:13
get url
text
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, kako SportSport nezvanično saznaje, zbog povrede neće moći računati na Radeta Krunića za predstojeće dvije prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.
Svakako će dosta toga biti jasnije u srijedu, 29. maja, za kada je zakazano okupljanje Zmajeva. No, očigledno je da će biti dosta promjena u odnosu na prvobitni spisak. 
Fočak je posljednji put za Fenerbahče igrao 72 minute u pobjedi protiv Bešiktaša 2:1 krajem aprila 2024. godine, a nakon toga je propustio četiri meča.
Prvo je presjedio na klupi remi kod Konyaspora, a onda nikako nije bio u kadru za mečeve protiv Kayserispora, Galatasarayja i Istanbulspora.
Podsjetimo, Rade Krunić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao još 2016. godine kod Mehmeda Baždarevića i prosto je nevjerovatno da ima "samo" 33 nastupa do sada za osam godina.
Dosta puta ga nije bilo u kadru iako je igrao u respektabilnom Empoliju i velikanu kao što je Milan. Za reprezentaciju je do sada postigao tri pogotka.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.