open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor
Oglasio se Faruk Hadžibegić nakon što je dobio otkaz na klupi Zmajeva
Faruk Hadžibegić od jutros nije selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
23.06.2023. u 14:34
get url
text

Presudila mu je serija od tri vezana poraza (Slovačka, Portugal i Luksemburg) zbog čega su šanse BiH da se kroz kvalifikacije plasira na EURO 2024 svedene na minimum. Nakon otkaza oglasio se i Hadžibegić, čije obraćanje sa njegove Facebook stranice prenosimo u cijelosti.

- Sada, kada je i zvanično da u budućnosti neću više sjediti na klupi reprezentacije BiH, želim se zahvaliti svima, a posebno FSBiH, na ukazanom povjerenju.
Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat, koji bi nam otvorio vrata EURO-a, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, šanse definitivno postoje.

Zahvaljujem se i stručnom štabu, svim članovima staffa, svim uposlenicima Saveza, koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojim sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos.

Odmah po završetku utakmice sam pred svim novinarima i javnošću, preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli. Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo.

Novi selektor će naslijediti jedan homogen i posložen tim, sa nekoliko novih imena, te mu želim sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu, koji nas očekuje.

Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se isključivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini.

Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila još jednog vatrenog navijača.

Još jednom, na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške, za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da MOJU BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i naši navijači to itekako zaslužuju - poručio je Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.