open-navfaktor-logo
search
Rijetka pojava
Otac na klupi, sin u napadu: Meho i Kenan Kodro ispisali historiju bh. nacionalnog tima
Meho i Kenan Kodro najupečatljivije su pojave oca i sina u bosanskohercegovačkom fudbalu.
09.09.2023. u 10:52
get url
text

Otac selektor Zmajeva, sin u napadu. Na Bilinom polju sinoć je ispisana historija fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, s obzirom na to su po prvi put otac i sin u ovim ulogama bili akteri jedne utakmice.

Meho protiv Lihtenštajna nije pružio Kenanu pretjeranu minutažu, s obzirom na to da ga je na travnjak poslao tek u trećoj minuti sudijske nadoknade.

- Kenan je moj sin, ali da bi igrao, morat će zaslužiti. Ako zasluži igrati, igrat će. Ako ne zasluži, neće. On ima 30 godina, shvatit će to. Nije prvi put da sarađujemo, bio sam mu trener i u Sociedadu. Kenan zna kakav sam ja, on ne bi volio da osjeti bilo kakvu vrstu protekcije. Moje ime je Kenanu u fudbalu puno više odmoglo nego pomoglo - rekao je Meho Kodro tokom promocije u novog selektora bh. nacionalnog tima.

Kenan Kodro za reprezentaciju BiH je odigrao 14 utakmica i postigao dva gola. Debitovao je kod Mehmeda Baždarevića u martu 2017. godine.

Sličnu situaciju imali smo svojevremeno u Hrvatskoj, kada je pokojni Cico Kranjčar obavljao ulogu selektora, a sin Niko bio standardni reprezentativac.

Kada je u pitanju naša država, Mirza i Dal Varešanović donedavno su sarađivali u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.