open-navfaktor-logo
search
Imena 54 delegata
Kriza na Grbavici: Ovo su ljudi koji u svojim rukama drže sudbinu FK Željezničar
Vrijeme je da se svi zajedno pogledaju u oči...
AUTOR: Autor: S. Šišić
01.04.2024. u 16:05
get url
text
Može li Željo izboriti opstanak u eliti?
Može li Željo izboriti opstanak u eliti?
Fudbalski klub Željezničar ponovo je u velikoj krizi. Rezultatskoj i organizacionoj.
Plavi su trenutno na pretposljednjoj poziciji premijerligaške tabele, opstanak u eliti je doveden u pitanje, a čelnici kluba sa Grbavice igraju se sa ugledom kluba, "starcem" sa 103-godišnjom historijom.
Upravni odbor je dan poslije poraza od Veleža (0:1) ponudio ostavke (nije podnio neopozive ostavke, što je bila jedina logična odluka s obzirom na stanje u i oko kluba), a o njima će raspravljati Skupština kluba na sjednici koja je zakazana za 8. april
A šta znamo o Skupštini kluba koja u svojim rukama drži sudbinu FK Željezničar?
Predsjednik Skupštine je Edin Cernica, a potpredsjednik Nedim Sijerčić. Skupština broji 54 delegata koji su izabrani 11. augusta 2021. godine.
Članovi Skupštine FK Željezničar, prema dostupnim informacijama na web stranici Plavih su: Admir Lisica, Adnan Habibija, Adnan Halilović, Adnan Kaljanac, Adnan Mataradžija, Aldin Kolubara, Amar Čelik, Amar Haskić, Amer Duvnjak, Amra Kovačević, Anel Maksumić, Anes Syla, Ajdin Babić, Budislav Vojinović, Boris Pavlović, Dalibor Parać, Damir Dinarević, Damir Hajdarbašić, Damir Marković, Denis Podžić, Dino Halilović, Dino Ramić, Dženan Mulić, Edin Cernica, Edin Ridžal, Elvedin Kovačević, Emir Muhamedagić, Ensar Hadžić, Faruk Bilalagić, Haris Topalović, Ismar Tukić, Ismet Kolar, Kemal Imamović, Kemal Ridžal, Kenan Hukić, Mak Džonlagić, Mirza Hukeljić, Mirza Trhulj, Nedim Sijerčić, Nedim Hasanbegović, Nermin Bojčić, Nedžad Isaković, Nihad Harbaš, Nihad Odobašić, Nihad Laković, Oro Ibrišimović, Riad Selimbegović, Sanin Omerović, Sanjin Dohranović, Sanjin Sijamija, Sanjin Špago, Tahir Herenda, Vedad Sokolović i Zlatan Hamza.
Na zvaničnoj stranici FK Željezničar mogu se naći i imena članova Upravnog i Nadzornog odbora. Predsjednik kluba je Jusuf Tanović, a UO čine još: Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Seudin Novalić, Bakir Sadović, Admir Tunović, Mario Krajina, Mirza Trbonja i Minela Jašar Opardija.
Na istom mjestu piše da Nadzorni odbor čine: Marko Dmitrović, Borislav Goić i Armin Zelenturović.
Uz loš rad sportskog segmenta kluba, za koji je zadužen sportski direktor Samir Bekrić (mnogo promašaja kada je transfer politika u pitanju, ne samo kada su igrači u pitanju nego i treneri), ne treba amnestirati ni direktoricu Amiru Uzunović, koja tađer ima "zasluga" za trenutnu krizu.
- Fudbalski klub Željezničar osnovan je 1921. godine, a u svojim vitrinama ima jednu titulu šampiona Jugoslavije, šest titula šampiona Bosne i Hercegovine, šest titula osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, kao i tri titule osvajača Super kupa Bosne i Hercegovine, što ga čini najtrofejnijim fudbalskim klubom u Bosni i Hercegovini - ovo je rečenica koju može pročitati svako ko uđe na web stranicu Želje.
Da li su ovu rečenicu pročitali članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora? Da li su svjesni gdje sjede i koga vode? Da li većina od njih zaslužuje da sjedi u prostorijama kluba koji je smješten na adresi "Bulevar Ivice Osima 27, Sarajevo, Bosna i Hercegovina"? Vrijeme je da se svi zajedno pogledaju u oči...
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.