open-navfaktor-logo
search
Bez nastavka saradnje
Peco više nije fudbaler Veleža
AUTOR: Faktor
29.05.2024. u 18:10
get url
text
FOTO: fk velež
Demir Peco više nije fudbaler Veleža.
- Uvažavajući interese igrača, ali i interese i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, u profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, donesena je odluka po kojoj našem fudbaleru neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koji prema trenutnom ugovoru vrijedi do kraja mjeseca maja 2024. godine - poručili su iz redova Rođenih.
Peco je rođen 31. jula 1996. godine u Montheyu, Švicarska. Svoje prve fudbalske korake napravio je FK Lokomotiva da bi ubrzo postao članom Omladinske škole FK Velež – "Muhamed Mujić".
Nakon uspješno odrađenog omladinskog staža 2015. godine dobio je priliku i u prvom timu Rođenih koju je uspješno iskoristio, da bi u ljeto 2016. godine prešao u redove biljeljinskog Radnika, gdje provodi naredne četiri sezone.
U sezoni 2020/21 prelazi u redove NK Varaždin, da bi se već nakon godinu dana vratio među Rođene kao posuđen igrač i to u sezoni u kojoj se sa Veležom okrunio titulom osvajača Kupa BiH. Po okončanju posudbe vraća se u Varaždin, a njegova naredna fudbalska destinacija postaje ekipa dobojske Sloge.
Na početku takmičarske sezone 2023/24 vraća se u redove Rođenih i od tada je u Crvenom dresu upisao 19 nastupa, postigavši jedan gol uz ubilježenu jednu uspješnu asistenciju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.