open-navfaktor-logo
search
Klub potvrdio
Prvi odlazak iz Mostara: Iskusni defanzivac napustio Velež
AUTOR: Faktor
29.05.2024. u 12:17
get url
text
Domić (broj 18) napušta Rođene
Domić (broj 18) napušta Rođene
Fudbalski klub Velež uveliko sklapa ekipu za narednu sezonu u kojoj će igrati na tri fronta - Evropa, Premijer liga i Kup BiH.
Nakon što su produženi ugovori sa nekoliko prvotimaca, danas je stigla vijest i o odlasku iz Mostara. 
- Donesena je odluka kojom naš klub, po isteku aktuelnog ugovora sa Sašom Domićem, neće računati na usluge našeg dosadašnjeg odbrambenog fudbalera.
Uvažavajući interese igrača, ali i interese i ambicije FK Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, u profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, donesena je odluka po kojoj našem fudbaleru neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koji prema trenutnom ugovoru vrijedi do kraja mjeseca maja 2024. godine - saopćeno je iz Veleža.
Saša Domić rođen je 18. februara 1998. godine u Somboru (Srbija). Fudbalsku karijeru počeo je u redovima beogradskog Partizana u kojem je proveo 10 godina omladinskog staža.
Nakon perioda provedenog u Srbiji gdje je igrao za Radnički iz Niša fudbalski put odveo ga je put Slovenije, a kasnije i bugarskog Lokomotiva iz Sofije, te Hrvatske odakle početkom 2023. godine prelazi u redove mostarskih Rođenih.
Požrtvovani igrač odbrambene linije u crvenom dresu upisao je 28 nastupa, ubilježivši pritom i jednu asistenciju.
- FK Velež najiskrenije zahvaljuje našem Saši na profesionalnom pristupu i odnosu prema Crvenom dresu na i van terena, te doprinosu ostvarenim rezultatima i upućuje mu najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere - poručili su Rođeni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.