open-navfaktor-logo
search
Mnogo upitnika
Pitali smo o treneru, sportskom direktoru i generalnom sponzoru, iz Želje se "zahvalili na interesovanju"
AUTOR: S. Šišić
05.06.2024. u 14:55
get url
text
Fudbaleri Željezničara u finišu prošle sezone izborili su opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a mnogo je nedoumica pred start nove sezone.
Još se ne zna ko će sjediti na klupi Plavih, ko će biti sportski direktor kluba, te hoće li Željezničar u novu sezonu ući sa generalnim sponzorom.
Hajrudin Dino Đurbuzović i njegovi saradnici preuzeli su ekipu koja je u tom momentu bila u opasnoj zoni, a Plavi su na kraju završili na šestoj poziciji. No još nije jasno hoće li Đurbuzović ostati trener, a o njegovoj sudbini večeras od 17 sati odlučivat će Upravni odbor. Kao mogući njegov nasljednik spominje se Denis Ćorić iz Posušja. 
Također, upražnjeno je i mjesto sportskog direktora, nakon što je u aprilu Samir Bekrić "prekomandovan" za tim-menadžera. Još se ne zna da li će navijači (The Maniacs) ostati generalni sponzor kluba (Edis Kovačević, nekadašnji predsjednik FK Željezničar, na jednoj press konferenciji rekao je kako ugovor sa "The Maniacs" važi do ljeta ove godine). Kada će biti prozivka Plavih za novu sezonu i gdje će Željo obaviti pripreme za novu sezonu? 
Odgovore na ova pitanja pokušali smo saznati od Admira Tunovića, predsjednika Upravnog odbora, i Amire Uzunović, direktorice FK Željezničar.
Navijači Plavih su ostali uskraćeni za konkretne odgovore, a iz Želje su se "zahvalili na upitu i interesovanju".
- Zahvaljujemo se na profesionalnom upitu i interesovanju. Javnost će putem zvaničnih profila kluba biti upoznata u narednim danima o svim aktivnostima u klubu - odgovor je koji smo dobili iz FK Željezničar.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.