open-navfaktor-logo
search
Evropska elita
Porto s deset igrača nakon produžetaka šokirao Juventus
Fudbaleri Juventusa su nakon preokreta s 3:2 savladali Porto u uzvratnom duelu osmine finala Lige prvaka, no ova pobjeda nije im bila dovoljna za plasman među osam najboljih timova jer je portugalski tim u prvom meču slavio s 2:1.
09.03.2021. u 23:42
get url
text

Domaćin je krenuo prilično agresivno već od samog starta, a u trećoj minuti Agustin Marchesin je odbranio šut glavom Alvara Morate.

VEZANI TEKST - Terzićeva Borussia u četvrtfinalu, Haaland i En Nesyri pogađali po dvaput

Porto je uzvratio u sedmoj minuti preko Mehdija Taremija, ali je odbrana aktuelnog prvaka Italije uspjela izblokirati njegov udarac. Samo nekoliko trenutaka kasnije sreća je bila na strani Stare dame jer je šut Taremija zaustavila stativa.

U 18. minuti Merih Demirel je nespretno startovao, a nizozemski sudija Bjorn Kuipers je pokazao na bijelu tačku za portugalski tim. Siguran egzekutor bio je Sergio Oliveira. Zanimljivo da je ovo bila šesta od osam ovosezonskih utakmica u kojoj je Porto postigao gol do 20. minute.

Morata je u 27. minuti ponovo dobro šutirao, ali je gostujući čuvar mreže i ovoga puta odlično intervenisao i spasio svoju mrežu.

Drugo poluvrijeme dobro je počelo za Juventus jer je poslije svega četiri minute igre Chiesa pogodio za izjednačenje poslije asistencije Cristiana Ronalda.

Taremi, koji je na početku utakmice imao dvije velike prilike, u rasponu od svega dvije minute zaradio je dva žuta kartona, te je tako svom timu otežao posao u nastavku meča. 

Stara dama je realitivno brzo materijalizovala brojčanu nadmoć, a za totalni preokret Juventusa pobrinu se Chisea svojim drugim golom večeras. Ipak, domaćin je morao malo pričekati sa slavljem dok Kuipers nije konsultovao VAR, no sve je bilo regularno.

Ipak, u prvoj minuti sudijske nadoknade videotehnologija nije bila naklonjena domaćem sastavu, a Moratin pogodak za 3:1 poništen pa je susret otišao u produžetke.

Drugi produžetak ponudio je prava uzbuđenja. Sergio Oliveira je drugi golom večeras izjednačio rezultata na 2:2, i tako portugalskom sastavu otvorio vrata četvrtfinala.

Ipak, samo dvije minute kasnije Rabiot je pogodio za 3:2, no ni ovaj gol nije bio dovoljan da spriječi plasman Porta među osam najboljih timova Starog kontinenta.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.