open-navfaktor-logo
search
Bordo križaljka
Pregovori u završnoj fazi: Trofejni trener sjeda na klupu FK Sarajevo?
AUTOR: Faktor/Sport1
07.06.2024. u 13:46
get url
text
Musemić se ponovo vraća na Koševo?
Musemić se ponovo vraća na Koševo?
Fudbalski klub Sarajeva uskoro bi trebao dobiti novog trenera.
Sa Simonom Rožmanom, aktuelnim šefom stručnog štaba, koji prema informacijama iz Comet sistema, ima aktivan ugovor do 30. juna 2024. godine, neće biti nastavljena saradnja, a već se nazire i njegov nasljednik.
Husref Musemić, iskusni stručnjak, uskoro bi mogao šesti put postati trener Sarajeva, piše Sport1. To je sasvim izvjesna opcija, s obzirom na to da su pregovori između Bordo kluba i Musemića ušli u završnu fazu.
Musemić se i prošlog ljeta povezivao sa preuzimanjem ekipe sa Koševa, ali je tada izbor pao na Rožmana. U međuvremenu, iskusni stručnjak je napustio Igman, ali je sada blizu povratka na klupu Bordo tima.
Musemić je trener koji je prvi i posljednji put donio duplu krunu Sarajevu, a to se desilo 2019. godine. Također, vrijedi spomenuti kako je iskusnom stručnjaku posljednji trenerski mandat na Koševu trajao od augusta 2017. godine do decembra 2019. godine. Ukupno, kao trener Bordo tima osvojio je pet trofeja (tri titule i dva Kupa BiH).  
Ukoliko Musemić preuzme Bordo tim, sve glasnije se priča da će u njegovom stručnom štabu biti i neki bivši igrači Sarajeva, koji su na Koševu ostavili upečatljiv trag. 
Sarajevo je trenutno i bez sportskog direktora jer je Senijad Ibričić nedavno smijenjen sa ove funkcije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.