open-navfaktor-logo
search
Gdje je zapelo
Problemi na Koševu: Nizozemci se žale da je podloga tvrda, da li je zaustavljeno prošivanje hibrida?
Fudbaleri Sarajeva uskoro bi se trebali vratiti na stadion Koševo. Trebali, ali, hoće li...
28.03.2023. u 18:12
get url
text

Na našem najvećem stadionu od augusta traju radovi na postavljanju hibridnog travnjaka, probijeni su mnogi rokovi i činilo se da je čekanju došao kraj.

Prije nekoliko dana je počelo prošivanje hibrida i bilo je planirano da Bordo tim 8. ili 9. aprila na Koševu ugosti Slogu iz Doboja. Međutim, pojavile su se informacije da su radovi obustavljeni...

- Nakon što su počeli završni radovi na rekonstrukciji travnjaka na stadionu Koševo, isti su prema riječima uposlenika Centra za sport i rekreaciju obustavljeni zbog loše odrađenih prijašnjih radova.

Naime, nakon što su stigle mašine i radnici Nizozemske kompanije Tarkett sports B.V. uočili su neke nepravilnosti, a iste se odnose na podlogu (o čemu smo i ranije pisali), mašine jednostavno nisu u stanju da prošiju hibrid zbog veoma tvrde podloge. Napomene radi, radove na postavljanju podloge koja je predmet vještačenja je radila kompanija Hellasod SA iz Grčke. Nogometni savez Bosne i Hercegovine, hoće li neko odgovarati? Općina Centar Sarajevo, Srđan Mandić, morate li sve iz medija saznati, ili se ponekad radovi obiđu? - piše na Facebook stranici Bordo porodica.

Kontaktirali smo Nedima Ćehajića, koji je zadužen za nadzore radova svih terena za Fudbalski savez BiH, koji nam je rekao da je bilo određenih problema, ali nije mogao potvrditi da li se radovi prekinuti.

- Trenutno sam na putu, nisam u Sarajevu zadnja tri dana, vraćam se za koji dan, pa vidjet ćemo šta je. Bilo je nešto kao malo im tvrdo. Međutim, ne znam u čemu je problem, normalno se radilo sve kao i na prethodnim terenima. Dakle, ne vidim razloga šta im je ovdje problem. Ali, evo doći ću do te informacije sutra ujutro, pa ćemo vidjeti šta je i kako - rekao je Ćehajić za Faktor, dodavši:

VEZANI TEKST - Krenulo prošivanje travnjaka, Sarajevo uskoro na Koševu

- Uglavnom, išlo je po nekakvom "ps-u", radilo se sve kako treba. Šta je sada, gdje je zapelo o tom, potom. Možda je još malo podloga tvrda od ove zime.

Da li se trenutno izvode radovi ili su zaustavljeni?

- Dogovorio sam se sa podizvođačem da se čujemo sutra ujutro, kada ću dobiti informaciju, pa se možemo čuti. Ne bi trebao biti nikakav poseban problem - kazao je Čehajić, ali opet nije odgovorio na pitanje da li su radovi zaustavljeni:

- Dva dana sam van Sarajeva, nisam u toku. Krenulo je to prije tri, četiri dana, a danas nisam zvao. Da gori zvali bi oni mene. Možda je neki sitni problem. Imaju moj telefon, u slučaju da ima neki problem odmah me zovu - zaključio je Ćehajić.

Do sada su hibridni travnjak dobili Grdaski stadion u Banjoj Luci, stadion Rođeni u Mostaru i Tušanj u Tuzli. Osim Koševa, gdje su poslovi u završnoj fazi, radovi su počeli i na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.