open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Prva reakcija Mehe Kodre nakon poraza na Islandu: Ne znam da li su izgubljene sve šanse...
Meho Kodro, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, nije mogao biti zadovoljan rezultatom na Islandu.
11.09.2023. u 23:05
get url
text

Logično, jer su Zmajevi poraženi i čini se izgubili su sve šanse za dorektan plasman na Evropsko prvenstvo. Iako, Kodro smatra da još nije sve izgubljeno...

- Očekivanje su bila veća, naročito u rezultatskom smislu. Nekako mi se činilo da nije bila toliko teška utakmica, jer oni nisu pritiskli. Prvo poluvrijeme je bilo relativno dobro. U drugom dijelu imali smo tri, četiri, pet šansi. Na kraju otvorili smo se da idemo na pobjedu. U kontranapadu izgubili smo loptu i primili gol - kazao je Kodro za BHT1, dodavši:

- Od samog početka smo išli na pobjedu. Imali smo dominaciju na sredinu terena. Čak smo lagano dolazili do 30 metara. Imali smo izglednih situacija sa lijeve strane sa Kolašincem. Otišli smo na odmor, dogovorili da pomaknemo malo linije. Mislim da je bilo, što se tiče igre u polju, bila je naša dominacija. Falila nam je realizacija. Nije bilo sreće i kasnije se desilo što se desilo.

Šta dalje?

- Vidjet ćemo. Još sam pod utiskom ove utakmice. Pokušat ćemo izanalizirati šta u narednom periodu. Ne znam da li su izgubljene sve šanse. Znači komplikuju se stvari, ali dok budemo imali i najminimalnije šanse borit ćemo se. U suprotnom pripremat ćemo se za baraž - kazao je Kodro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.