open-navfaktor-logo
search
Još jedan šok iz Mostara
Razišli se Zrinjski i Petrović, Plemići već imenovali novog trenera!
AUTOR: Faktor
20.06.2024. u 12:23
get url
text
Još jedan šok iz Mostara. Nakon što je Dean Klafurić nedavno napustio Velež, bez trenera je ostao i Zrinjski!
Osvajač Kupa BiH je službeno potvrdio sporazumni raskid ugovora s glavnim trenerom Željkom Petrovićem.
S obzirom na činjenicu da je iza Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića, a što je okrunjeno osvajanjem Kupa BiH, Zrinjski želi jasno naglasiti da su na današnjem razgovoru u obzir uzete sve okolnosti nakon čega je postignut dogovor o razlazu koji je bio prijateljski, potvrđeno je iz kluba.
- Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu. Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inostrani klub i prije naših evropskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu - izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.
S obzirom na sve navedeno, Zrinjski je odlučio novim šefom stručnog štaba imenovati Marija Ivankovića, koji će danas u 18.30 sati okupiti ekipu i krenuti u pripreme za novu sezonu.
Željko Petrović glavnim trenerom Plemića je imenovan 5. januara, službeni debi upisao je u Kup utakmici protiv Slavije (3:0), dok je Zrinjski pod njegovom palicom u 22 utakmice upisao 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz.
Treneru Petroviću se zahvaljujemo na uspješnoj saradnji te mu od srca želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.