open-navfaktor-logo
search
Rožman i Ibričić upali na teren
Regionalni mediji bruje o scenama s Koševa: "Skandal u BiH"
Autor: Faktor
13.03.2024. u 21:17
get url
text
Igrači Sarajeva izlaze s terena
Igrači Sarajeva izlaze s terena
FOTO: Ajdin Cocalić
Igrači Sarajeva povukli su se s terena u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Borca, što je potez koji je privukao pažnju ne samo javnosti u Bosni i Herceogini, nego i medija u regionu.
O scenama s Koševa pišu Sportske novosti, portali Index.hr, 24sata.hr. Naravno, mediji mediji u Hrvatskoj s posebnom pažnjom prate zbivanja u Sarajevu zbog Senijada Ibričiča i Simona Rožmana.
- Nevjerovatne scene u BiH: Ibričić i bivši trener Rijeke ušli na teren i povukli momčad u svlačionicu - naslov je koji donose Sportske novosti.
Sportske novosti pišu da je Borac imao prednost 2:1, a da su domaćini nezadovoljni odlukama sudije Matea Muse odlučili napustiti teren.
- Klupa na čelu sa Senijadom Ibričićem i Simonom Rožmanom ušla je na teren i igrače pozvala da napuste utakmicu. Vrlo brzo na terenu smo mogli vidjeti i prvog čovjeka Sarajeva, Ismira Mirvića, a igrači su s terena ispraćeni ovacijama navijača - navode Sportske novosti.
- Skandal u BiH. Ibričić i Rožman upali na teren i odveli igrače Sarajeva u svlačionicu - naslov je portala Index koji prenosi Rožmanove riječi "sve ste vidjeli s kime igramo i s kim se borimo".
O ružnim scenama iz Sarajeva pišu i na 24sata.hr, uz opasku da je Ibričić ludio na sudiju.
- Presudila je sudijska nadoknada od samo pet minuta iako su domaći navijači i igrači smatrali da bi ona trebala biti puno veća. Sve je eskaliralo nakon prekršaja u korist Borca u prvoj minuti sudijske nadoknade - objavio je portal 24sata.hr.
O prekidu revanš meča četvrtfinala Kupa BiH raspisali su se i mediji u Srbiji.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.