open-navfaktor-logo
search
Problem za Dalića
Reprezentativac Hrvatske napustio kamp, propustit će EURO
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 11:11
get url
text
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL
Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić napustit će kamp reprezentacije i propustiti ostatak Evropskog prvenstva u Njemačkoj zbog povrede mišića.
Vlašić je zadobio povredu na treningu te je s ljekarom dr. Sašom Jankovićem danas obavio pregled magnetskom rezonancom na kojoj je ustanovljena manja ruptura mišića.
Selektor Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i ljekarskom službom donio odluku da će Nikola napustiti kamp reprezentacije jer mu povreda ne dopušta da tokom EURO-a konkurira za utakmice, saopćeno je iz HNS-a.
- Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na EURO-u i zato mi je jako žao zbog ove povrede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe, kao što je on sa svoje strane htio biti dio ekipe na velikom takmičenju. Nažalost, dogodila se druga povreda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju - izjavio je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.
Vlašić je kazao da je učinio sve kako bi se spremio za pripreme, a ekipi je poželio puno sreće uz uvjerenje da će Hrvatska ostvariti nove uspjehe.
- U meni će imati najvećeg navijača - naglasio je Vlašić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.