open-navfaktor-logo
search
Odbijena ponuda
Saudijci nude bogatstvo, ali golmanu Zmajeva prioritet je Evropa
AUTOR: Faktor
12.06.2024. u 23:00
get url
text
Kenan Pirić, golman fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, iza sebe ima sjajnu sezonu. Ponio je epitet najboljeg golmana prvenstva Kipra, a da je branio sezonu karijere potvrdio je i u nedjelju.
U prijateljskoj utakmici Zmajeva protiv Italije u Empoliju odradio je sjajan posao, aktuelnim prvacima "skinuo" je nekoliko zicera.
Kako nije produžio ugovor sa AEK Larnacom, kao slobodan igrač u potrazi je za novim klubom. Pojavila se informacija da mu je jedan klub iz elitnog razreda fudbala u Saudijskoj Arabiji ponudio pravo bogatstvo.
- Istina je da je jedan superligaš zainteresovan za Pirićeve usluge, te da je nudio godišnju plaću od 900.000 dolara, ali smo ponudu odbili. Ako neki klub iz Saudijske Arabije želi potpisati Pirića, morat će mu osigurati godišnju plaću od 1,5 miliona dolara. Prioritet nam je da dogovorimo saradnju sa nekim od klubova iz Evrope, koji igraju UEFA takmičenja. Prijelazni rok nije ni počeo, ali već imamo nekih ponuda - kazao je Admir Husarić, menadžer koji godinama brine o karijeri našeg A reprezentativca.
Osim za AEK, Pirić je nastupao i za Slobodu, Zrinjski, Maribor, Atromitos i Goztepe.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.