open-navfaktor-logo
search
Pred prijateljski meč
Zmajevi odradili još jedan trening: Muharemović i Pirić spremni za Italijane
AUTOR: Faktor
07.06.2024. u 11:49
get url
text
Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su odradili još jedan trening u sklopu priprema za prijateljski susret sa Italijom.
Sutrašnje medijske aktivnosti će biti održane Trening-kampu gdje je smještena reprezentacija (Centro di Preparazione Olimpica of Tirrenia), umjesto na stadionu Carlo Castellani kako je prvobitno bilo planirano.
- Selektor i jedan igrač će biti na raspolaganju novinarima u 18.30 sati, dok je trening na rasporedu u 19 i otvoren je za medije prvih 15 minuta - saopćeno je iz FSBiH.
Uoči današnjeg treninga golman Kenan Pirić je govorio o pripremama, narednom protivniku, trenutnoj formi.
- Pripreme protiču u najboljem redu. Imamo odlične uvjete za rad. Stručni štab se dosta trudi da radimo kvalitetno.
Čeka nas jako teška utakmica. Svi znamo kakav je protivnik Italija. Za nas je to dobra provjera jer nema bolje utakmice gdje se možeš dokazati i pokazati. Tako da mislim da imamo jako dobru provjeru i da će to biti sve dobro. Završio sam sezonu prije mjesec, ali sam održavao formu da budem spreman za ovakve situacije i da stanem na gol - rekao je Pirić.
Medijima se obratio i mladi Tarik Muharemović koji se osvrnuo na svoj debi protiv Engleske i na narednog protivnika.
- To mi je najveći san koji sam sebi ispunio. Zahvalan sam i sretan. Kada te selektor zove da se zagriješ i znaš da dolazi taj trenutak koji ti je najveći u karijeri. Nisam puno razmišljao, samo sam uživao.
Imamo dobre treninge, radimo taktički i tehnički, sve. Imamo dobre analize. Dobro se trenira, spremni smo.
Italija je jako dobra tehnički, a posebno taktički. Oni su uvijek nabrijani, bore se puno uvijek za svoj grb. Moramo se boriti kao i uvijek, znamo da Italija zna igrati fudbal, ali koncentracijom i srcem se sve može - kazao je Muharemović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.