open-navfaktor-logo
search
Rođeni potvrdili
Savić potpisao za Velež
AUTOR: Faktor
28.06.2024. u 23:01
get url
text
Denis Zvonić i Nikola Savić
Denis Zvonić i Nikola Savić
FOTO: fk velež
Fudbalski klub Velež predstavio je još jedno pojačanje pred novu sezonu.
Novi igrač Rođenih od večeras je Nikola Savić.
U prisustvu direktora kluba Denisa Zvonića potpisao je ugovor koji će ovog mladog odbrambenog fudbalera vezati za Rođene u narednoj sezoni sa mogućnošću produženja još jednu godinu.
Nikola Savić je rođen 12. februara 2001. godine u Beogradu. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Crvene zvezde i prošao je cijelu školu ovog beogradskog tima zadržavši se 11 godina. Pored omladinskih selekcija Zvezde nastupao je još i za timove Super lige Srbije, IMT Beograda te Voždovca u dva navrata odakle dolazi u Velež.
U prethodnoj polusezoni koje je proveo u dresu Voždovca, ovaj dvadesettrogodišnji stoper odigrao je 15 mečeva postigavši jedan gol. Najveći dio svoje karijere proveo je u timu IMT Beograd u koji je stigao upravo iz Voždovca 2021. godine, gdje se zadržao dvije i pol godine. Za ovaj beogradski tim, Nikola je odigrao 74 meča, upisavši se šest puta u listu strijelaca i zabilježivši jednu asistenciju.
U dresu Crvene zvezde tima U19 nastupao je i u UEFA ligi prvaka za omladince, a sa ovom generacijom bio je i prvak Srbije u sezoni 2019/20.
- Vrijedi svakako istaći da je naš novi fudbaler svojim kvalitetnim igrama u omladinskim kategorijama Zvezde skrenuo pažnju selektora, te dobio poziv za U17 selekciju Srbije.
Ovaj mladi odbrambeni fudbaler sigurno će pojačati konkurenciju u timu Rođenih i dati svoj doprinos, te nema sumnje da će odbrana Veleža i naredne sezone biti jedna od najboljih u ligi .
Nikola će se već sutra priključiti svojim saigračima na Kupresu, gdje naši fudbaleri obavljaju glavni dio priprema za nadolazeću sezonu - saopćeno je iz Veleža.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.