open-navfaktor-logo
search
Sklapaju se kockice
Sergej Barbarez otkrio ime jednog trenera u stručnom štabu Zmajeva
AUTOR: Faktor/Nova BH
24.04.2024. u 11:15
get url
text
Sergej Barbarez se već uhvatio posla
Sergej Barbarez se već uhvatio posla
Sergej Barbarez, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, počeo je sklapati tim ljudi koji će raditi u njegovom stručnom štabu.  
Spominjalo se mnogo imena, Barbarezova velika želja je Zlatan Bajramović, a iako se spominjalo da je on "otpao", selektor je rekao da to i nije baš tako, te da se još razgovara sa njim. U razgovoru za Nova BH otkrio je i jedno sigurno ime.  
- Mirko Hrgović je 100 posto siguran. On je siguran. Naš dugogodišnji igrač koji je sada pod palicom Slavena Bilića u Saudijskoj Arabiji. Oduševljen je idejom, pričom, on će biti jedan od dva-tri. Do sada su u stručnom štabu sigurni jedno šest-sedam, a dolaze još dva-tri. Ni ranije nije bio manji stručni štab, ali nisu svi izlazili u javnost - kazao je Barbarez za Nova BH, odgovorivši na pitanje da li je Savez "kopirao" Hrvatsku kada je u pitanju imenovanje stručnog štaba:
- Da ne kažem da su nam bili primjer, ali sigurno smo oko bacili na situaciju koja se dešava u Hrvatskoj. Zašto ne? Uvijek u životu treba imati neke primjere i ciljeve. Ne bježim od toga. Svaka saradnja je dobrodošla. Objeručki prihvatam sve savjete.
Ja sam uvijek bio nekog razmišljanja da želim imati pametne i pametnije ljude oko sebe, ja s tim nemam problem. To će biti stručni štab, koji su svi u poslu, svi rade svoj posao - naveo je Barbarez.
Prokomentarisao je i odnose sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom FSBiH.
- S te strane stvarno moram pohvaliti predsjednika jer je ispoštovao tu proceduru. Tražio sam neko vrijeme za razmišljanje da se fokusiram i da sebe nađem u svemu. Sve je ispalo kako je bilo, kako smo se dogovorili i u javnost je počelo izlaziti onda kada sam ja rekao konačno "da". To je bilo dva-tri dana pred sjednicu i predstavljanje. Sve je bilo kako treba. To su neke stvari koje su me u početku oduševile i nadam se da će tako biti i ubuduće.
Barbarez će na klupi Zmajeva debitovati 3. juna na St. James Parku u prijateljskoj utakmici protiv Engleske, viceprvaka Evrope. Šest dana kasnije sa našim državnim timom gostovatće u Empoliju kod evropskog prvaka - Italije. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.