open-navfaktor-logo
search
Žuto-plavi vikend
Skroman učinak Barbarezovih Zmajeva
AUTOR: Faktor/S. Š
20.05.2024. u 12:11
get url
text
Sergej Barbarez, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u četvrtak je objavio spisak od 23 igrača na koje će računati u prijateljskim susretima protiv Engleske (3. juni) i Italije (9. juni).
Bh. reprezentativci imali su skroman učinak. Istina, u mnogim zemljama sezone su u finišu, mnogo toga je odlučeno, pa se praktično igralo rekreativno, odnosno bez rezultatskog značaja.
Ono što treba izdvojiti je to da je Jusuf Gazibegović osvojio šampionsku titulu u Austriji, da je Haris Tabaković podijelio epitet najboljeg strijelca 2. Bundeslige (ovog vikenda upisao asistenciju), te da je Ivan Bašić upisao asistenciju za Orenburg u borbi za opstanak u ruskoj eliti.
Čak šest reprezentativaca nisu nastupili za svoje klubove.  
Učinak Zmajeva
Kenan Pirić (AEK Larnaca): Sezona na Kipru završena prošle sedmice i naš čuvar mreže je na zasluženom odmoru.
Nikola Vasilj (St. Pauli): Trijumfom na gostovanju kod Wehena (2:1) ekipa našeg čuvara mreže potvrdila je prvo mjesto u 2. Bundesligi. Vasilj je i jučer na golu proveo svih 90 minuta.
Osman Hadžikić (Velež): Utakmice 32. kola Premijer lige BiH nisu se igrale za vikend, Velež će na teren danas od 17 sati.
Jusuf Gazibegović (Sturm Graz): Najbolje ocijenjen igrač tima iz Graza, koji je ostvario trijumf protiv Klagenfurta (2:0), a koji je njegovom timu osigurao naslov prvaka Austrije. Igrao do 74. minuta.
Sead Kolašinac (Atalanta): Zbog povrede mišića nije bio u konkurenciji za meč protiv Leccea u kojem je njegov tim slavio sa 2:0.
Dennis Hadžikadunić (HSV): Nije bio u sastavu na gostovanju kod Nurnberga, gdje je HSV u posljednjem kolu ove sezone slavio sa 4:1.
Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig): Nije igrao u teškom porazu na gostovanju kod Kaiserslauterna (0:5).
Nikola Katić (Zurich): Utakmice 37. kola prvenstva Švicarske igraju se večeras.
Stjepan Radeljić (Rijeka): Odigrao prvo poluvrijeme u gostujućem porazu kod Osijeka (0:2).
Tarik Muharemović (Juventus): Odigrao cijeli susret za Juventus Next Gen (U23) u trijumfu protiv Casertana (3:0). Prošli u četvrtfinale play-offa, gdje će im protivnik biti Carrarese.
Rade Krunić (Fenerbahče): Nije bio u sastavu u gradskom derbiju protiv Galatasaraya koji je Fener riješio u svoju korist rezultatom 1:0.
Benjamin Tahirović (Ajax): U remiju protiv Vitessea u igru ušao u 79. minuti umjesto Hendersona.
Denis Huseinbašić (Keln): Porazom od Heidenheima (1:4) "potvrdili" ispadanje iz elite. Naš reprezentativac nije igrao zbog žutih kartona.
Ivan Bašić (Orenburg): Na gostovanju kod Urala koje je završeno bez pobjednika (3:3) naš reprezentativac odigrao je cijeli meč i upisao asistenciju za treći gol svoga tima. Orenburg se bori za opstanak u elitnom razredu ruskog fudbala, a kod Urala su ispustili dva gola prednosti (1:3). Kolo prije kraja su iznad opasne zone sa bodom prednosti u odnosu na Voronezh, a u posljednjem kolu (25. maj) dočekuju Spartak iz Moskve.
Armin Gigović (Midtjylland): Meč 31. kola play-offa protiv Nordsjaellanda njegova ekipa igra danas od 18 sati. Gigovićev tim trenutno je prvi sa dva boda prednosti ispred Brondbyja.
Dal Varešanović (Rizespor): Oporavio se od povrede i ušaao u igru u 77. minuti u remiju protiv Kasimpaše (0:0).
Haris Hajradinović (Kasimpaša): Odigrao cijeli meč na gostovanju kod Rizespora (0:0).
Dženis Burnić (Karlsruher SC): U uvjerljivom trijumfu kod Elversberga igrao do 70. minute.
Edin Džeko (Fenerbahče): Protiv Galatasaraya u igru ušao u 82. minuti umjesto Batshuayija. Fenerbahče slavio sa 1:0 golom Soyuncua u 71. minuti.
Ermedin Demirović (Augsburg): U porazu na gostovanju kod novog prvaka Bayera (1:2) igrao do 91. minuta.
Haris Tabaković (Hertha): Asistirao za vodeći gol Stare dame kod Osnabrucka, ali je Hertha upisala poraza (1:2). Tabaković na terenu proveo cijeli meč. Sa 22 gola bio je jedan od najboljih strijelaca Cvajte. isti broj golova postigli su i Tzolis iz Fortune te Glatzel iz HSV-a.
David Vuković (Borac): U 32. kolu Premijer lige BiH danas od 18 sati protiv Igmana će tražiti pobjedu za šampionsku titulu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.