open-navfaktor-logo
search
EURO 2024
Slovenci izdržali protiv portugalskog stroja, penali odlučuju o putniku u četvrtfinale
AUTOR: Faktor
01.07.2024. u 22:55
get url
text
FOTO: Anadolija
Portugal ili Slovenije? Ime putnika u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj saznat ćemo nakon penala...  
Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika, mreže su mirovale i u dodatnih 30 minuta, a obje reprezentacije imale su svoje šanse. 
Portugalci su imali posjed, stvarili su prilike, ali su Slovenci izdržali prvo poluvrijeme. Oblaku su prijetili Ronaldo, Dias, Fernandes, Leao..., no promjene rezultata nije bilo. Zapravo, vidjeli smo tek jedan šut u okvir gola Slovenaca.
U finišu prvog dijela zaprijetili su i izabranica Matjaža Keka. U 39. minuti Stojanović je probio desnu stranu, povratnom loptom pokušao uposliti Šporara, ali Mendes spašava i izbija loptu u korner! Nedugo potom prijeti i Benjamin Šeško, no nema promjene rezultata.
U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Palhinha je pogodio stativu.
Na startu drugog dijela ponovo su silovito krenuli Portugalci. Već u drugoj minuti nastavka Cancelo je sve pokušao sam, ali nije uspio. Lopta se odbila do Bernarda Silve koji šutira visoko preko gola.
U 55. minuti Ronaldo je iz slobodnjaka "ispalio projektil", no Oblak je krajnjim naporom spasio svoj gol.
Slovenci su mogli povesti nakon sat igre. Šeško je pobjegao vremešnom Pepu krenuo je sam prema golmanu protivnik, ali nije imao snage za završni udarac.
U 89. minuti Portugal je imao stoposototnu priliku, ali je Oblak zaustavio udarac Ronalda. U prvom produžetku Ronaldo je promašio penal, a u drugom Šeško promašio zicer za četrvtfinale.  
Odluku o putniku u četvrtfinale saznat ćemo nakon nakon penala. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.