open-navfaktor-logo
search
Potraga za trenerom
Šta kaže Husref Musemić o preuzimanju FK Sarajevo?
AUTOR: S.Š.
07.06.2024. u 14:51
get url
text
Musemić je kao trener Sarajeva osvojio pet trofeja
Musemić je kao trener Sarajeva osvojio pet trofeja
Husref Musemić, legenda FK Sarajevo, mogao bi naslijediti Simona Rožmana na klupi Bordo tima.
Slovenski stručnjak još je aktuelni šef struke tima sa Koševa, prema dostupnim informacijama iz Cometa ima važeći ugovor do 30. juna 2024. godine, ali su mu, prema svemu sudeći, dani na klupi Sarajeva odbrojani.
Proteklih dana u medijima se moglo pričitati mnogo imena koji se dovode u vezu sa kormilom koševskog premijerligaša. Od Ivayla Peteva, preko Zorana Zeljkovića i Safeta Papeta Sušića, do Husrefa Musemića. Ovaj posljednji, prema današnjim informacijama, najbliži je mjestu šefa struke.
- Ne znam još ništa. Nema ništa konkretno - rekao je Musemić za Faktor.
Možda je i logično da Musemić ne želi mnogo detaljisati o ovoj temi jer je i prošlog ljeta praktično bio pred promocijom za trenera Sarajeva, ali je na kraju sve propalo, te je ekipu preuzeo Simon Rožman.
Musemić je pet puta sjedio na klupi Bordo tima sa kojim je, kao trener, osvojio pet trofeja (tri titule prvaka i dva Kupa BiH).
FK Sarajevo nema mnogo vremena da riješi pitanje trenera jer je iz kluba najavljeno da će ekipa pripreme za sezonu 2024/25, u kojoj će nastupiti i u Konferencijskoj ligi, započeti 17. juna, kada će se održati prozivka u Trening-centru Butmir.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.