open-navfaktor-logo
search
Radno u Vogošći
Stadion Hakija Mršo dobit će umjetnu travu po FIFA standardima
AUTOR: S.Š.
11.06.2024. u 17:45
get url
text
Fudbalski klub Unis iz Vogošće sezonu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Centar okončao je na četvrtoj poziciji.
Uz rad seniorske ekipe, klub se može pohvaliti i velikim brojem igrača u mlađim uzrastima.
Klub ima više od 250 dječaka koji su raspoređeni u 18 selekcija, sa kojima radi 12 trenera, a u klubu se trude da mlađi naraštaji imaju odlične uvjete za rad. Tako je počela rekonstrukcija terena na stadionu Hakija Mršo, koji će uskoro dobiti novi teren sa umjetnom travom.
Projekat će koštati više od 700.000 KM, a novac su osigurali Vlada Federacije, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo te Općina Vogošća.
unis-vogosca9
FOTO:
Faktor
1 od 8
left-arrowright-arrow
- Radovi su već počeli i uskoro ćemo dobiti umjetnu travu prve klase, po FIFA standardima. U pregovorima smo i izradi projekta oko postavljanja reflektora.
Kako bismo upotpunili kompleks radimo i rekonstrukciju pomoćnog terena, tako da će naši dječaci, ali i prvi tim imati svje uvjete za rad - kazao nam je Adnan Kantić, alfa i omega FK Unis, koji je tokom 24 sata na raspolaganju svima u klubu i najzaslužniji je za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata u ovom klubu.
Iz Unisa su najavili pojačanja za prvi tim, a to ne isključuje ni napad na prvo mjesto i promociju u Prvu ligu Federacije BiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.