open-navfaktor-logo
search
Ekspresna odluka
Sudija koji je izazvao prekid meča Međiđa - Trebava suspendovan do kraja sezone
AUTOR: Autor: Faktor/S.Š.
19.04.2024. u 10:25
get url
text
Zamir Kurbašić, sudija iz Gradačca, koji je dijelio pravdu na derbiju 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između OFK Međiđa i NK Trebava (1:0, prekid u 80. minuti) suspendovan je do kraja sezone.
Komisija za sudije i suđenje NSTK održala je jučer telefonsku sjednicu na kojoj je donesena ova odluka, a sudiji Kurbašiću je potvrđena ocjena šest (6) koju je dobio od delegata / posmatrača suđenja Samira Džibrića iz Lukavca.
- Komisija za sudije i suđenje zbog propusta u suđenju na utakmici 21. kola Prve lige TK OFK Međiđa - NK Trebava, koja se igrala 17. aprila, u Međiđi, jednoglasno donosi odluku o ne delegiranju sudije Zamira Kurbašića iz Gradačca do kraja sezone - saopćeno je iz NSTK.
U obrazloženju odluke koju je potpisao Nermin Omerović, predsjednik Komisije za sudije i suđenje NSTK, navedene su greške koje je Kurbašić napravio, a uz sve nabrojene posebno je apostrofirana ona iz 80. minute.
- U 80. minuti jasno je pokazao tendenciju u suđenju i svojim suđenjem direktno doprinio prekidu - navodi se, između ostalog u obrazloženju, uz zaključak:
- Iz svega navedenog sudiju Zamiru Kurbašiću (Gradačac) potvrđuje se jedinstvena ocjena 6.0 koju je dobio od delegata / kontrolora suđenja.
U NSTK su za Faktor kazali da je ovo prva mjera koja je izrečena prema sudiji Kurbašiću, a da će ostale komisije raditi o narednim postupcima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.