open-navfaktor-logo
search
Posudbe
Talentovani fudbaler Dinama i naredne sezone u Veležu, da li će Rođeni zadržati Guliashvilija?
AUTOR: E.B.
07.06.2024. u 13:44
get url
text
FOTO: fk velež
Vito Čaić, mladi fudbaler zagrebačkog Dinama, ostat će na posudbi u Veležu i naredne sezone.
 U januaru ove godine 19-godišnji veznjak, koji je bio kapiten juniora Modrih, stigao je na polugodišnju posudbu na stadion Rođeni. Odigrao je 10 mečeva u dresu Veleža i postigao pogodak. Trener Dean Klafurić zadovoljan je partijama Čaića, te će ga i naredne sezone "zadržati" u Mostaru.
Čaić je rođen u Zagrebu 2005. godine, a prve fudbalske korake napravio je u Gorici, prije nego što je u septembru 2013. došao u Maksimir.
Čaić je za seniorski tim Dinama upisao dva nastupa, oba u Kupu Hrvatske u pobjedama protiv Ponikva (4:1) i Oriolika (8:0).
U Mostaru "svim silama" žele zadržati i Giorgija Guliashvilija. Sjajni Gruzijac koji igra na krilnoj poziciji krajem prošlog ljeta u Mostar je stigao na posudbu iz FK Sarajeva. U dresu Veleža je zablistao.
Za Rođene je odigrao ukupno 24 meča. Postigao je 10 golova, uz četiri asistencije.
Sjajne partije bile su preporuka da bude izabran u idealnih 11 Premijer lige BiH za prošlu sezonu.
Trenutno dres Bordo tima nose trojica stranaca - Renan Oliveira (Brazil), Francis Kyeremeh (Gana) i Adalberto Penaranda (Venecuela), koliko je i dozvoljno da se nađe u rosteru za jedan meč Premijer lige. Njihov eventualni ostanak na Koševu zasigurno bi obradovao navijače Veleža i povećao šanse da jednog od svojih ljubimaca i naredne sezone gledaju u crvenom dresu. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.