open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzla City: Na stolu jedna opcija, naredne poteze zna samo Husić
AUTOR: Autor: S. S.
02.04.2024. u 11:15
get url
text
FOTO: FK Tuzla City/Facebook
Fudbaleri Tuzla Cityja poslije ubjedljivog poraza od Sarajeva na Tušnju (1:5) ostali su bez trenera. Slavko Petrović rastao se s Tuzlacima jako brzo, s obzirom na to da je kormilo preuzeo tokom zimske pauze.
Trenerska šok terapija u gradu soli očito nije polučila željene rezultate, Tuzla City i dalje je u opasnoj zoni, a borba za spas premijerligaškog statusa trajat će do kraja sezone i vjerovatno do posljednjeg kola, što je bio slučaj i u prethodnoj takmičarskoj godini.
Već u petak ekipa Tuzla Citya gostuje na Mokrom docu kod Posušja, tima fantastičnim predstavama na proljeće uključio u borbu za Evropu. Izvjesno je da će Tuzlake s klupe predvoditi Adnan Osmanhodžić i Samir Adanalić, koji za razliku od popularnog Buce posjeduje potrebnu PRO licencu.
Mnogo je u ovom trenutku iskusnih bh. trenera koji su bez posla. Prije svih Amar Osim, te Husref Musemić koji je jedan period s mnogo uspjeha radio s Tuzla Cityjem. Ne treba zaboraviti ni Nermina Bašića koji jako dobro poznaje situaciju u klubu. No, da li će finansijer Azmir Husić izvući nekog asa iz rukava, u ovom trenutku vjerovatno samo on zna...
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.