open-navfaktor-logo
search
Kratak mandat
Petrović bivši: Potrošili tri mjeseca na registraciju, a onda ga otpustili
AUTOR: Autor: Faktor
01.04.2024. u 13:03
get url
text
Slavko Petrović
Slavko Petrović
Čudna je sportska politika fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, a to se ogleda i na primjeru dojučerašnjeg trenera Tuzla Cityja Slavka Petrovića.
Petrović je Tuzlake preuzeo tokom zimske pauze, a prvi put je, zbog administrativnih problema, na klupu sjeo u duelu protiv Sarajeva odigranom u petak. I ta utakmica mu je presudila.
Tuzla City je uložio ogromne napore da registruje Petrovića, odnosno ishoduje radnu dozvolu.
Prvo su Tuzlaci iskusnom treneru iz Srbije pokušali "završiti" državljanstvo Bosne i Hercegovine kako bi u klubu radio kao domaći stručnjak. Petrovićeva majka rođena je u BiH, no uprkos uloženim naporima nisu je uspjeli pronaći u matičnim knjigama u Bihaću.
Ta opcija je tako propala, a proces se odužio. Petrović je međuvremenu neometano vodio treninge, a utakmice pratio s tribina.
Kada je cijeli proces dobijanja radne dozvole, koji za strane trenere traje nešto duže, konačno završen, Petrović je uspješno registrovan tokom reprezentativne pauze. Sjeo je na klupu Tuzlaka, a onda je uslijedio težak poraz od Sarajeva na Tušnju (1:5). To je za 66-godišnjeg stratega značilo i da može pakovati kofere.
U ovom momentu nije poznato ko će klub s Tušnja voditi u borbi za opstanak u nastavku takmičarske godine. Jasno je da Tuzlake čeka grčevita bitka za preživljavanje, slična onoj iz prošle sezone kada su u posljednjem kolu sačuvali premijerligaški status.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.