open-navfaktor-logo
search
Prekid meča
U Orašju smo prije 17 godina gledali slične scene kao na Koševu, kakve su tada bile kazne?
Autor: E. B.
14.03.2024. u 11:37
get url
text
Fudbalski klub Sarajevo isprovociran lošim suđenjem Matea Muse prekinuo je u posljednim minutama jučerašnju utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca pri rezultatu 1:2.
Jučerašnja scena sve nas je podsjetila na 2007. godinu. Tada je Blaž Slišković kao trener Zrinjskog u Orašju na utakmici Premijer lige naredio igračima da napuste teren u 83. minuti.
Slišković je više puta nakon sporne utakmice u Orašju izjavio kako se na povlačenje svojih igrača s terena odlučio zbog pristrasnog suđenja Almira Alijagića i njegovih pomoćnika u korist ekipe Orašja, a na štetu Zrinskog. 
Disciplinska komisija FSBiH tada je kaznila Zrinjski oduzimanjem dva boda, a trenera Sliškovića sa 2.500 KM.
Također je donesena odluka da se tadašnjeg predsjednika Zrinskog (današnjeg potpredsjednika FSBiH) Ivana Beusa kazni zabranom vršenja, te dužnosti 12 mjeseci i novčanom kaznom od 2.500 konvertibilnih maraka.
Iz FSBiH su spornu utakmicu u Orašju registrirovali rezultatom 3:0 u korist domaćeg tima.
Prekid u Orašju tada je prošao bez toliko pratećih incidenata kako je to sinoć bilo na Koševu, gdje su u komunikaciji na terenu osim trenera i igrača sudjelovali i ljudi iz kluba.
Uz strožija pravila FSBiH za razliku od tada, za očekivati je veće kazne za Bordo tim.
Za danas je zakazana hitna sjednica Takmičarske komisije FSBiH, a jedina tačka na dnevnom redu bit će dešavanja sa meča Sarajevo - Borac.
Takmičarska komisija će raspravljati o rezultatu utakmice sa Koševa, dok će konačan sud o kaznama donijeti Disciplinska komisija FSBiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.