open-navfaktor-logo
search
Pljuštale opomene
Zbog čega je Musa dijelio kartone na Koševu: Ovo je obrazloženje za isključenje Oliveire
Autor: Faktor
13.03.2024. u 22:41
get url
text
Nezadovoljni igrači Sarajeva prigovaraju arbitru
Nezadovoljni igrači Sarajeva prigovaraju arbitru
FOTO: Almir Razić/Fena
Revanš-utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca neslavno je završila. Tačnije, sudija Mateo Musa nije ni stigao svirati kraj jer su u domaćem taboru pri vodstvu Banjalučana rezultatom 2:1 odlučili svojevoljno prekinuti, odnosno napustiti dvoboj.
Nisu u Sarajevu bili zadovoljni dijeljenjem pravde, u teren su ušli trener Simon Rožman i sportski direktor Senijad Ibričić, a iz lože se spustio i prvi čovjek kluba Ismir Mirvić.
Arbitar iz Čapljine tokom utakmice isključio je Renana Oliveiru. Brazilac je morao na hlađenje u 63. minuti, samo šest minuta nakon ulaska u igru. Zaradio je direktan crveni karton. Obrazloženje? Nasilništvo, udaranje protivničkog igrača Ranka Jokića stisnutom šakom (pesnicom) u predjelu lica. Tako je navedeno u izvještaju s utakmice.
Samo dvije minute poslije sa klupe je morao i pomoćni trener Sarajeva Luka Gobec. On je psovao četvrtom i glavnom sudiji. Prekršaj okarakteriziran kao neprimjereno ponašanje.
To nije sve jer su zbog prigovora sudiji, odnosno nesportskog ponašanja žute kartone na klupi Sarajeva zaradili Senijad Ibričić, Mustafa Beridan, Simon Rožman, a kod Borca Danimir Mikanović.
Mateo Musa je zbog prigovora dodijelio žute kartone Elviru Durakoviću, Nemanju Anđušiću, Slaviši Radoviću, Vinku Soldi, a Miomiru Đuričkoviću zbog odgurivanja Nikole Pejovića. Zbog istog prekršaja požutio je i Pejović.
Javne opomene kod Sarajeva još su dobili Francis Kyeremeh i Tarik Kapetanović (nedozvoljeno oštar start), a kod Borca Vasilije Terzić zbog povlačenja za dres.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.