open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Umjesto da objasni bruku i sramotu: Faruk Hadžibegić raspravljao sa novinarom BHT-a
Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, nije imao odgovore na mnoga pitanja koje je dobio nakon sramotnog poraza od Luksemburga.
20.06.2023. u 23:17
get url
text

Umjesto da objasni bruku na Bilinom polju ušao je u raspravu sa novinarom BHT-a Anelom Džankovićem.

- Teško je objasniti. Pustit ću svima da daju svoju viziju. Moja jedina obaveza je da uzmem odgovornost na sebe kao selektor. Od odličnog prvog poluvremena u Portugala do ovog neshvatljivog pada. Ostale su nam matematičke šanse da se plasiramo na EURO. Evidentan je fizički pad - kazao je selektor Hadžibegić za BHT1, a na pitanje da niko nije znao u kojoj smo formaciji igrali:

- Drago mi je da niste vidjeli. Imamo igrače koji su povrijeđeni, koji nisu mogli igrati. Najbolje je da svako kaže onako kako misli i kako vidi. Gubljenje je vremena pričati o tome da je nešto dobro bilo. Penal? Bio je to dogovor između Hadžiahmetovića i Pjanića.

Hadžibegić o planu B?

- Mi smo htjeli da pobijedimo. Apsolutno smo razočarani rezultatom i igrom. Vidjeli ste kako smo primili golove. Imamo penal na 0:1... Jedino je moja odgovornost i to prihvatam bez ikakvih problema - kazao je Hadžibegić, a potom je bio nekorektan prema Džankoviću: 

- Problem je što želite da se dodvorite publici! Sigurno poznajete dobro Luksemburg. Cijenim vaše mišljenje i interesuje me vaš stav. Uključit ću ga u analizu ubuduće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.