open-navfaktor-logo
search
Rođeni na Kupresu
Velež igra protiv Šibenika, Sijamija raskinuo ugovor
AUTOR: Samir Mlaćo
02.07.2024. u 15:20
get url
text
Velež se sprema na Kupresu za evropske izazove
Velež se sprema na Kupresu za evropske izazove
FOTO: Damir Hodžić
FK Velež je putem zvanične stranice potvrdio da će u srijedu 3. jula odigrati prijateljski meč protiv HNK Šibenik.
Rođeni se spremaju na Kupresu i sigurno će im dobro doći ova provjera protiv tima koji je izborio povratak u elitu hrvatskog nogometa.
Velež se sprema za evropske izazove te novu sezonu Premijer lige.
- Sigurno je da će ova provjera dobro doći našem stručnom štabu i dati određene odgovore u pripremi za prvi evropski nastup Veleža.
Podsjetimo, prošlog ponedjeljka je FK Velež već odigrao jednu trening utakmicu, i to protiv sportskih prijatelja Hajduka iz Splita, u kojoj smo poraženi rezultatom 3:0.
Naš tim će na Kupresu boraviti do 6. jula, a prvi službeni meč za Rođene je na rasporedu 10. jula kada u okviru UEFA Evropa konferencijske lige dočekujemo Inter Club d'Escaldas.
NAPOMENA: U zavisnosti od vremenskih uslova, eventualno može doći do korekcija u satnici odigravanja prijateljske pripremne utakmice protiv Šibenika - naveli su iz Veleža.
Treba istaći da je ovaj klub završio saradnju i sa mladim napadačem Dževadom Sijamijom koji je imao ugovor do 2025. godine.
Sijamija je u posljednje vrijeme bio na posudbama, posljednji angažman je bio u FK Mladost Doboj Kakanj, te je završio epizodu u Mostaru.
Prvi profesionalni ugovor sa Veležom potpisao je početkom 2021. godine. Sada se povezuje sa FK Sloboda i HNK Tomislav.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.