open-navfaktor-logo
search
Gostuju Tuzlacima
Velež neće imati podršku Red Armyja na Tušnju
AUTOR: Faktor
22.05.2024. u 17:21
get url
text
Fudbaleri Veleža u posljednjem kolu aktuelne sezone u petak će gostovati kod Tuzla Cityja na Tušnju.
Kako je saopćio klub iz Mostara na ovom meču neće imati podršku najvjernijih navijača - Red Armyja, a razlog je tehničke prirode.
- U komunikaciji sa službenim predstavnicima FK Tuzla City, Velež obavještava svoje navijače koji su planirali organizovan odlazak na utakmicu posljednjeg 33. kola PLBiH, a koja će se odigrati u petak na stadionu Tušanj u Tuzli, da je Tuzla City od menadžmenta JU Tušanj dobio obavijest da, zbog započetih radova na dijelu tribine predviđenom za gostujuće navijače, nije u mogućnosti organizovati i adekvatno osigurati prijem organizovane grupe gostujućih navijača za navedenu utakmicu - saopćili su iz Veleža, uz dodatak:
- Radovi su započeti jer u JU Tušanj nisu imali informaciju o promjeni termina utakmice, te isti neće biti završeni do dana odigravanja utakmce (24. maj 2024. godine).
Obzirom da FK Tuzla City nije vlasnik stadiona i nismo u mogućnosti utjcati na novovonastalu situaciju, molimo da ovu činjenicu uvažite i ne planirate dolazak organizovane grupe vaših navijača - navedeno je između ostalog u dopisu FK Tuzla City.
Uputivši poruke dobrodošlice, Tuzlaci su zamolili Veležove navijače da sa razumijevanjem prihvate navedene novonastale okolnosti.
- FK Velež Mostar koristi ovu priliku da se zahvali službenim predstavnicima FK Tuzla City na pravovremenom informisanju i profesionalnom pristupu - saopćili su Rođeni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.