open-navfaktor-logo
search
Radno u Mostaru
Velež sklapa ekipu za novu sezonu: Potvrđena dva odlaska, Slovenac produžio
AUTOR: Faktor
21.05.2024. u 18:50
get url
text
Mostarski Velež već je počeo sklapati ekipu za novu sezonu.
Rođeni su ispunili zadatak - izborili su Evropu, sezonu okončali na trećoj poziciji, a jedina su ekipa u Premijer ligi BiH koja nije doživjela poraz na domaćem terenu.
Već sada je izvjesno da dres Veleža u narednoj sezoni neće nositi Adnan Džafić i Emir Halilović.
- Prije početka jučerašnje utakmice protiv NK GOŠK Gabela, službeni predstavnik kluba Veselin Đurasović u ime FK Velež, svečano je uručio našem fudbaleru Adnanu Džafiću za ovu priliku posebno izrađen dres sa njegovim brojem.
Bio je to jedan uistinu emotivan trenutak praćen dugim aplauzom svih prisutnih na stadionu Rođeni.
Ovom prilikom, prikladan dres je trebao biti dodijeljen i našem Emiru Haliloviću, međutim Emir zbog opravdanih razloga nije mogao prisustvovati jučerašnjem susretu, te će mu dres svakako biti dodijeljen naknadno.
FK Velež Mostar našem Džafi i Halilu se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos ostvarenim rezultatima u proteklim sezonama, te im upućuje sve najljepše želje u nastavku njihovih fudbalskih karijera. Hvala vam momci - saopćili su iz Veleža.
S druge strane klub je danas objavio da je produžen ugovor sa Klemenom Šturmom. Slovenac koji igra na poziciji lijevog beka potpisao je do ljeta 2026. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.