open-navfaktor-logo
search
Sindikat na Grbavici
Željezničar u drugom poluvremenu slomio otpor Sindikata
AUTOR: S. Mlaćo
02.07.2024. u 19:47
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić
Kombinovani sastav Željezničara sastavlje od igrača na probi i onih koji se trebaju dokazati, odigrao je kontrolni susret protiv ekipe Sindikata kojeg su činili igrači koji su bez kluba.
Tim sa Grbavici slavio je sa 2:0, a oba gola vidjeli smo u drugom poluvremenu. 
Plavi su imali prvu priliku već u petoj minuti, ali Brajlović sjajnom intervencijom spašava svoj tim. Odgovorili su gosti, koji prijete preko Šećerovića, čiji udarac iz slobodnjaka brani Abdulahović.
0J4A1785
FOTO:
Ajdin Cocalić
1 od 19
left-arrowright-arrow
Potom je prijetio i Nedim Hadžić, ali lopta ide pored Željinog gola. Ekipa Sindikata imala je veliku priliku i u 37. minuti, ali je Abdulahović brani jedan na jedan. Do kraja poluvremena pokušao je Laušević, ali lopta ide pored gola.
Nakon što je Odinaka u 50. minuti iz slobodnjaka šutirao preko gola, Plavi su poveli sedam minuta kasnije. Mačić prolazi po strani, dobro ubacuje, a loptu u mrežu skreće Rahić.
Nakon sat igre već je bilo 2:0. Odinaka je asistirao, a Mačić je udvostručio vodstvo.
Ekipa Sindikata u finišu je mogla ublažiti poraz, ali je Duškaj sjajnom intervencijom spasio gol Želje.  
Za Želju su od prve minute igrali: Abdulahović, Odinaka, Drina, Šemdin, Mizić, Adebayo, Fočo, Salijević, Mačić, Rahić, Laušević. Još su igrali: Duškaj, Pašić, Hidanović, Alagić, Kolić, Babaluk, Efendić, Džafo, Zeničanin i Mešić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.