open-navfaktor-logo
search
Rahimić ima mnogo posla
Željo naredne sedmice pali motore: Pripreme na Zlatiboru, ko će u stručni štab?
19.06.2024. u 15:44
get url
text
Fudbaleri Željezničara naredne sedmice počinju pripreme za novu sezonu. Prozivka na stadionu Grbavica zakazana je za utorak (25. juni) u 18 sati.
Ekipa će trenirati u Sarajevu do 7. jula kada je planiran odlazak na pripreme na Zlatibor, a to će ujedno biti glavni dio priprema.
Do odlaska na Zlatibor planirano je da Plavi u Sarajevu odigraju i jednu utakmicu, a protivnik još nije određen.
Što se tiče priprema u Srbiji, planirano je odigravanje dvije ili tri utakmice, a nakon toga slijedi povratak u Sarajevu.
Za 18. juli u Mostaru je dogovorena i prijateljska utakmica protiv Zrinjskog.
Što se tiče igračkog kadra, dosta stvari će biti jasnije već ove sedmice. Sportski direktor Elvir Rahimić obavlja razgovore sa igračima iz trenutnog kadra, ali i sa potencijalnim pojačanjima. Očekuje se da nekoliko novih imena bude poznato već u narednim danima, a sigurno i do ponedjeljka.
Kako saznajemo, Plavi žele dovesti vezistu Ivana Đorića iz Igman Konjica. Također, sa Željom se povezuje i Bože Vukoja, nekadašnji član Širokog Brijega i Zvijezde 09, ali i mladi golman Tarik Karić koji će se vjerovatno vratiti iz Kapfenberga, gdje je i otišao iz Željezničara.
Kada su odlasci u pitanju, klub su već napustili Pavić, Dujmović, Selimović, blizu odlaska u Grčku je Mekić, a nekolicini igrača istječu ugovori.
Tu se prije svega misli na Amoaha, Štilića i Cocalića, s kojim će se obaviti razgovori, te će onda biti jasnije da li će ostati.
Što se tiče stručnog štaba, i on će uskoro biti kompletiran. Denis Ćorić je glavni trener, a u stručnom štabu će sigurno biti i Admir Derviši, mladi trener iz omladinskog pogona kluba koji je osvojo dvije titule u kratkom periodu. Derviši je bio prvak sa kadetima u Omladinskoj ligi Centar 1, dok je nedavno osvojio i trofej na Međunarodnom turniru "Igraj fudbal, živi život" u Sarajevu.
Kondicioni trener će ostati Almir Seferović, dok će Adnan Gušo biti trener golmana.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.