open-navfaktor-logo
search
Crtice s Grbavice
Željo ostaje bez generalnog sponzora, potencijalni strateški partner iz SAD-a odustao, Diglisiću rok do kraja godine
Željezničar je Eldinu Diglisiću, potencijalnom strateškom partneru, odredio rok do kraja godine da se izjasni o eventualnoj saradnji.
07.12.2022. u 18:21
get url
text

Rekao je to na današnjoj konferenciji za medije Edis Kovačević, predsjednik Željezničara.

- Bilo je nekoliko zainteresiranih nakon objavljenog javnog poziva. Skupština je definirala način ulaska strateškog investitora . Kao društvo imamo zastarjelo zakonodavstvo vezano za sportske klubove. U postojećoj atmosferi kreirali smo model i javno ga objavili - podsjetio je Kovačević na dinamiku traženja strateškog partnerstva.

- Neki su na prvu htjeli da olako uđu, preuzmu udruženje. To nam nije bilo prihvatljivo. Takve stvari nismo ozbiljno razmatrali. Imali smo ozbiljne razgovore koji su odlukom Skupštine rezultirali da se Eldin Digislić odabere za portnera. Tada smo prihvatili ponudu. Jednoglasno je podržana. Smatrali smo da je to najbolje rješenje za klub. Čovjek je biznismen u SAD-u, finansijski potentan - nastavio je Kovačević.

VEZANI TEKST - Šta je sa Željinim strateškim partnerom, da li se umiješao i brat predsjednika FK Sarajevo?

Ugovor je trebao biti potpisan do kraja jula ove godine, ali...

- Nakon roka, dolazi do usporenja u aktivnostima vezanim za ugovor. U novembru smo prema njemu izrazili nezadovoljstvo dinamikom pregovora. Strukture kluba su ostavile rok do kraja godine da završimo priču. Postupak pregovaranja nije prekinut, još uvijek je u toku. U fazi smo da se do kraja godine formalno-pravno zaključi ugovor. Željo je sve uradio i ispoštovao što je gospodin Eldin od nas tražio. Očekivali smo i očekujemo da će se to okončati kako treba. Nadam se da ćemo nakon nove godine iskomunicirati javnosti ishod pregovora i čitav tok pregovora - rekao je prvi čovjek kluba.

- Imali smo razgovore s još jednim ponuđačem iz SAD-a. Zbog ugovora o povjerljivosti ne mogu saopćiti njegovo ime. On je prije nekoliko dana odustao, odnosno kazao da nije u stanju da dostavi konkretnu ponudu.

Kovačević je na kraju konferencije za medije koja je trajala duže od sat saopćio kako je klub ostao bez generalnog sponzora.

- U procesu smo raskida ugovora s generalnim sponzorom. Ljudi nisu izvršavali svoje obaveze, vjerovatno je slom kripto tržišta utjecao na to. U potrazi smo za novim generalnim sponzorom - najavio je Kovačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.