open-navfaktor-logo
search
Završena sezona
Zmaj ispao iz Bundeslige, Bayern na trećem mjestu, Demirović šesti najbolji strijelac
AUTOR: Faktor
18.05.2024. u 17:33
get url
text
FOTO: FC Augsburg
Okončana je bundesligaška sezone u kojoj je apsolutnu dominaciju pokazao Bayer Leverkusen. Novi njemački prvak takmičarsku godinu završio je bez poraza, sa 28 pobjeda i šest remija.
Leverkusen je u posljednjem kolu pred svojim navijačima pobijedio Augsburg sa 2:1. U gostujućem timu do 91. minute igrao je Ermedin Demirović. Bh. napadač nije se uspio upisati u strijelce, a ova sezona za njega je golgeterski najuspješnija. Pogodio je 15 puta, što ga čini šestim najboljim strijelcem Bundeslige. Još devet golova Demirović je namjestio saigračima.
Od Bundeslige danas se oprostio Keln čije boje brani bh. reprezentativac Denis Huseinbašić. Keln je doživio težak poraz na gostovanju kod Heidenheima (4:1). Huseinbašić nije igrao zbog žutih kartona. Keln će zajedno s Darmstadtom naredne sezone igrati u Cvajti, a baraž za opstanak u eliti igrat će Bochum.
Sjajan meč igrali su Hoffenheim i Bayern. Bavarci su na startu poveli sa 2:0, ali je na kraju slavio Hoffenheim sa 4:2 uz hat-trick Kramarića.
Poraz Bavaraca iskorisio je Stuttgart koji je pobjedom protiv Gladbacha sa 4:0 preuzeo drugu poziciju na tabeli.
Na četvrtoj poziciji zaršio je Leipzig, a direktan plasman u Ligu prvaka izborila je i petoplasirala Borussia Dortmund.
Šestoplasirani Frankfurt osigurao je nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a Hoffenheim sa sedmog mjesta svoju šansu će tražiti u Konferencijskoj ligi.
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.