open-navfaktor-logo
search
Liderske sposobnosti
Barbarez naslutio ko bi mogao preuzeti traku od Džeke: Sigurno je kandidat u bliskoj budućnosti
AUTOR: Faktor
16.05.2024. u 21:58
get url
text
Sergej Barbarez
Sergej Barbarez
FOTO: AA
Sergej Barbarez tokom današnjeg objavljivanja spiska za utakmice protiv Engleske i Italije govorio je o važnosti postojanja hijerarhije u svlačionici, bez koje, smatra, tim ne može funkcionisati.
- Cilj nam je napraviti pravu hijerarhiju, onu bez koje tim ne može funkionisati. Mi smo stvarno dobili toliko lijepih riječi o svim momcima. Da su kulturni, odgojeni, da komuniciraju, da nema neke ljutnje, klanova među njima. Ne bi funkcionisali ni sa 11 Emira Spahića, ni sa 11 Amara Dedića. Znači, morat ćemo tu utjecati i zato je bio akcenat na igračima koji to mogu - rekao je Barbarez.
- Imamo Nikolu Vasilja, Katić je lider, imamo Radeljića koji pokazuje da vodi glavnu ulogu u Rijeci, Ahmedhodžić je tu koji ima te kvalitete, Krunić je tu. Akcenat nam je na veznoj liniji da bude, recimo, mlađa. Ako Krunić igra, ako Hajradinović igra, obojica imaju po 30 godina, što znači da tu ima i liderskog dijela - nastavio je selektor BiH.
Kazao je da bi Demirović u bliskoj budućnosti mogao biti kapiten nacionalnog tima.
- Naravno, Demirović koji je kapiten u svom klubu, kojeg sam neki dan gledao uživo. Stvarno uživa neki respekt u Bundesligi i pokazuje zašto je dobio traku. Sigurno je neki kandidat i kod nas u bliskoj budućnosti.
Barbarez veli da će igrači morati biti odvažni, hrabri.
- Hrabrost će morati imati. To ćemo im potencirati do maksimuma. Ona se ne dobija od danas do sutra, dobija se dobrim igrama i rezultatima. Vjerujem da će par igrača tokom ljeta napraviti iskorak u bolje ekipe, a i u reprezentaciji - zaključio je Barbarez.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.