open-navfaktor-logo
search
Završnica takmičenja
Zrinjski - Borac: Himna BiH prije finalnih utakmica, kakve nagrade čekaju finaliste Kupa?
AUTOR: S. S.
06.05.2024. u 20:36
get url
text
Zrinjski brani titulu
Zrinjski brani titulu
Zrinjski i Borac u srijedu od 18 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igraju prvu finalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine.
Od ove takmičarske godine u finalu Kupa BiH igraju se dvije utakmice, što nije bio slučaj prethodnih sezona kada se igrao jedan meč na neutralnom terenu.
Iako nije propozicijama definirano, običaj je da se prije svake finalne utakmice državnog Kupa intonira i nacionalna himna. U Mostaru, a onda i Banjoj Luci bit će testiran civilizacijski nivo fanova dva kluba, a znamo da su navijači Zrinjskog u prošlosezonskom finalu protiv Veleža u Zenici okrenuli leđa himni države u kojoj žive i trofeju za koji se fudbaleri njihovog voljenog tima bore.
Kada su u pitanju nagrade, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine za finaliste je spremio injekciju od 50.000 KM. Pobjednik Kupa će inkasirati 30.000 KM, a poraženi finalista 20.000 KM.
Pobjednik Kupa BiH dobija prelazni pehar i to u trajno vlasništvo, a igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba-pobjednika dobijaju 65 zlatnih medalja, a igrači, tehničko i stručno rukovodstvo kluba drugog finaliste 65 srebrenih medalja.
Zlatne medalje se dodjeljuju i službenim licima finalne utakmice.
Ekipe učesnice utakmica finala Kupa BiH obavezne su pristupiti uručenju priznanja za osvojeni plasman.
Bilo kako bilo, odluka o pobjedniku Kupa bit će poznata tek poslije revanša u Banjoj Luci 15. maja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.