open-navfaktor-logo
search
Plivanje
Dominacija PK Sport time u Banjoj Luci: Rušili rekorde, najbolji ekipno
AUTOR: Faktor
26.05.2024. u 21:02
get url
text
Plivačka petorka PK Sport time sa trenerom, ispred svih u Banjoj Luci
Plivačka petorka PK Sport time sa trenerom, ispred svih u Banjoj Luci
FOTO: PK Sport time
Potpuno dominantno takmičari Plivačkog kluba Sport time Sarajeva okončali su nastup na međunarodnom mitingu "Banja Luka open 2024" održanom ovog vikenda u Banjoj Luci.
Sa osvojenih 26 zlatnih, 11 srebrnih i dvije bronzane medalje ekipa Plivačkog kluba Sport time sa samo pet članova zasluženo je izdominirala i podigla pehar za najbolju na mitingu održanom na Olimpijskom bazenu u gradu na Vrbasu.
Takmičari Sport time sve su začinili i sa još dva rekorda Bosne i Hercegovine.
Kenan Dračić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, sa rezultatom 2:06.99 postao je vlasnik najboljeg juniorskog bh. vremena u disciplini 200 metara leđa.
Bh. reprezentativka Zerina Vrabac oborila je mlađi juniorski rekord na 800 metara kraul isplivavši vrijeme 9:08.32. Zerina Vrabac proglašena je i najboljom plivačicom u svojoj kategoriji po zbiru tri najbolja rezultata mitinga.
U apsolutnoj kategoriji po zbiru tri najbolja rezultata drugoplasirana je bila, takođe reprezentativka Bosne i Hercegovine iz PK Sport time, Iman Avdić.
Najbolju ekipu mitinga činili su i bh. reprezentativci Ajša Gušić i Arian Kadić, predvođeni šefom stručnog štaba Evelinom Avdićem.
Na mitingu je nastupilo 427 takmičara iz 41 kluba iz 17 zemalja. Organizator mitinga bio je Plivački klub Olimp.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.