open-navfaktor-logo
search
Miting u Dubrovniku
PK Sport time sa 30 medalja najavio učešće na Evropskom prvenstvu
Zerina Vrabac postavila je i novi državni rekord Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta u disciplini 200 metara delfin
AUTOR: Faktor
13.05.2024. u 10:00
get url
text
FOTO: PK Sport time
Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva sa 30 osvojenih medalja otvorili su ljetnu takmičarsku sezonu.
Proteklog vikenda nastupili su na Međunarodnom plivačkom mitingu Zlatni Orlando u Dubrovniku. Ekipa od 16 plivača doplivala je do 30 odličja od čega 11 zlatnih, 11 srebrenih i osam bronzanih čime su na najbolji način najavili učešće na predstojećem Evropskom seniorskom i Evropskom juniorskom prvenstvu.
- Iza naših takmičara je još jedan uspješan vikend i najava, vjerujemo, još jednog uspješnog ljeta. Poslije uspješno odrađenih visinskih priprema ovo je bilo prvo takmičenje na kojem su provjeravali formu pred nastupe na Evropskom seniorskom i Evropskom juniorskom prvenstvu. Postignuti rezultati daju nam razlog za optimizam, ali i ulijevaju neophodnu dodatnu dozu samopouzdanja za nastavak sezone - rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.
Za najbolje plivačice Međunarodnog plivačkog mitinga Zlatni Orlando u kadetskoj kategoriji proglašena je Zerina Vrabac, dok je među juniorkama bolja od ostalih bila Iman Avdić.
Zerina Vrabac postavila je i novi državni rekord Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta u disciplini 200 metara delfin.
Stručni štab Plivačkog kluba Sport time u Dubrovniku činio je i trener Aldin Avdić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.