open-navfaktor-logo
search
Oktanski spektakl
Pogledajte atmosferu pred Red Bull Showrun, svi iščekuju da vide kako bolid Formule 1 juri Sarajevom
Osim Coultharda na Red Bull Showrun su stigle i druge zvijezde uključujući Arunasa Gibiežu koji će na svom motociklu izvoditi stuntove iz svog bogatog repertoara
AUTOR: FAKTOR/FENA
09.06.2024. u 12:51
get url
text
FOTO: Didier Torche
IMG_20240609_113348
FOTO:
Didier Torche
1 od 11
left-arrowright-arrow
Opsežne pripreme su završene i glavni grad Bosne i Hercegovine spreman je za spektakularni Red Bull Showrun na kojem će biti predstavljen pobjednički bolid Formule 1.
Kapije su otvorene u 11 sati od kada su počeli pristizati prvi posjetitelji manifestacije. Uoči spektakla organizovana je i vožnja na simulatoru uz licenciranu Formula 1 video igru. 
Ono o čemu se sa uzbuđenjem pričalo u proteklih nekoliko mjeseci danas će postati stvarnost. Deseci hiljada ljudi se očekuju u Sarajevu gdje će posmatrati Red Bull Showrun, oktanski spektakl koji imaju priliku ugostiti samo rijetki gradovi svijeta, saopćio je Red Bull BiH.
- Staza kojom će juriti bolid Formule 1, ali i druge "mašine" na točkovima u potpunosti je pripremljena prema svim propisima, a gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije će moći besplatno posmatrati događanja uz samu ogradu kao i sa postavljenih i već rasprodanih tribina. Centar zbivanja je dionica između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno, Zemaljskog muzeja BiH - navode iz Red Bulla i dodaju:
- Njome će šampionski bolid RB7 voziti slavni britanski F1 vozač David Coulthard koji će osloboditi snagu i zvuk V8 motora prilikom prolazaka pored desetaka hiljada gledalaca a svakako će ih počastiti i neizostavnim "krofnama" uz miris spaljenih guma što voli svaki ljubitelj oktanskih sportova.
Osim Coultharda na Red Bull Showrun su stigle i druge zvijezde uključujući Arunasa Gibiežu koji će na svom motociklu izvoditi stuntove iz svog bogatog repertoara.
Glavni program počinje u 14 sati na dionici između Zemaljskog muzeja BiH/Mašinske škole i Marijinog Dvora.
Ulaz za goste osiguran je na 11 lokacija iz pravca Pofalića, Skenderije, Vrbanje, Vilsonovog šetališta i ulice Franca Lehara.
Zbog današnjeg događaja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine izmijenjen je režim saobraćaja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.