open-navfaktor-logo
search
Jači od problema
Heroji: "Putuješ 16 sati, izađeš na teren i pobijediš"
Kada je meč završio, svi na parketu bili su zagrljeni. Kao jedan. Zaboravili su bh. rukometaši  u tim momentima da niko ne stoji iza njih. Da su u bjelorusku prijestolnicu putovali 16 sati
25.10.2018. u 19:26
get url
text

Rukometni repezentativci Bosne i Hercegovine  idoli su nacije. Uprkos velikim problemima i haotičnom stanju koje godinama vlada u krovnoj kući bh. rukometa,  uvijek daju maksimum, igraju povrijeđeni, "ginu" za svaku loptu. Nekada pobijede, nekada izgube, ali parket napuste ponosno, s dresom natopljenim znojem.

Bh. rukometaši večeras su na najbolji mogući način otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Tim Bilala Šumana je u Minsku savladao favoriziranu Bjelorusiju rezultatom 30:29 u tiriler završnici. Kada je meč okončan, svi na parketu bili su zagrljeni. Kao jedan. Zaboravili su bh. rukometaši  u tim momentima da niko ne stoji iza njih. Da su u bjelorusku prijestolnicu putovali 16 sati. Jednostavno, sada ih nije ni briga.

Cilj su ostvarili. Pobijedili selekciju koju Bosna i Hercegovina nikada ranije nije pobijedila. I zbog toga će Mejdan u subotu biti dupke pun. Pjevat će se u gradu soli "Jedna si jedina", onako kako samo to Tuzla i Mejdan znaju. Jer ovi momci to zaslužuju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.