open-navfaktor-logo
search
Rukomet
Mirsad Terzić za Faktor pred žrijeb u Beču: Svi su favoriti osim nas
Mislim da su pojedini komentari namjerno napravljeni i kritike da bi se napravila neka negatvna slika na sve pozitivno što smo napravili, kaže kapiten rukometne reprezntacije BiH
28.06.2019. u 11:20
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasmanom na Evropskom prvenstvu napravila je veliki uspjeh, a večeras ćemo saznati imena svojih protivnika na takmičenju koje će od 9. do 29. januara naredne godine biti odigrano u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Žrijeb za do sada najbrojnijeg izdanja kontinentalnog šampionata održat će se u Beču, a reprezentacije su raspoređene u četiri šešira. Izabranici selektora Bilala Šumana smješteni su u četvrti šešir zajedno sa selekcijama Poljske, Rusije, Srbije, Ukrajine i Holandije.

- Svi su favoriti osim nas. Koga god da izvučemo, mi smo debitanti i moramo se tako postaviti. Moramo se maksimalno se spremiti za svakoga i pokušati iznenaditi protivnike. Ne pucamo na visoko i pokušat ćemo iznenaditi iz sjene – kaže za Faktor Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezntacije BiH.

On ističe da sam plasman na EP veliki rezultat jer će naša reprezentacija prvi put učestvovati na rukometnoj smotri najboljih evropskih reprezentacija.

- Već smo napravili uspjeh i sada čekamo novi korak. Nažalost, to nekima i smeta. Mislim da su pojedini komentari namjerno napravljeni i kritike da bi se napravila neka negatvna slika na sve pozitivno što smo napravili. Pokušavam da se ne obazirem na to jer ne dam zadovoljstvo, koje smo mi zaslužili i osjećaj ponosa, što smo se plasirali na EP, nekim ljudima koji to ne vide i ne poštuju. Ne želim davati pažnju ljudima koji to ne zaslužuju – rekao je Terzić aludirajući na komentare Marinka Umičevića, predsjednika RSBiH, koji je kritikovao selektora Bilala Šumana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.