open-navfaktor-logo
search
Omalovažavali rukomet
Nakon Nurkića reagovao i selektor SAD-a: Hedinova ponuda za "rugalice"
Američki ESPN je ozbiljno podcjenio rukomet u emisiji Highly Questionable, nakon čega su u odbranu rukometnog sporta stali Jusuf Nurkić, Luka Dončić i jedan od najboljih rukometaša današnjice Nikola Karabatić.
08.02.2020. u 09:20
get url
text

Bivši igrač američkog fudbala Jay Cutler, gostujući u ESPN-ovoj emisiji, izazvao je brojne reakcije svojom izjavom, u kojoj je kazao:

- Želim oformiti ekipu za Olimpijske igre u rukometu. Imaju malu loptu koju međusobno dodaju i zatim pucaju na gol. To je kao fudbal, osim što se igra rukama. Želio bih bacati "rakete" i igrati rukomet.

Osim dvojice NBA igrača i rukometnog reprezentativca Francuske, reagovali su Lasse Sva i Casper Mortensen, kao i Evropska rukometna federacija (EHF), a nije se dugo čekalo ni na reakciju iz Rukometnog saveza SAD-a.

VEZANI TEKST - Nurkić Amerikancima poručio da nemaju pojma, Karabatić "na kocku" stavio olimpijsko zlato

Naime, Šveđanin Robert Hedin, koji trenutno obnaša funkciju selektora američke rukometne reprezentacije uputio je izazov rukometnim rugalicama pozvavši ih na duel.

Hedin je pozvao Cutlera i društvo da sastave momčad (u kojoj, naravno, neće biti rukometaša) te da zaigraju protiv američke reprezentacije, a ponudio im je i pomoć tako što će im za trenera osigurati jednog od najboljih rukometnih stručnjaka današnjice, ali nije otkrio koga.

Uspiju li protivnici postići deset golova, za nagradu će dobiti put u Norvešku, gdje Hedinova supruga ima kuću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.